Ki ajándékozza meg a tűzoltókat?

Óvodásokat és iskolásokat hívnak a tűzoltók, hogy díszítsék fel a laktanyák fenyőfáit. Ígérik: a közös karácsonyi hangulat megteremtése után a gyerekek közelebbről is megismerkedhetnek a munkájukkal.

Ki gondol idén a somogyi tűzoltókra? – teszik fel a kérdést a somogyi katasztrófavédők. 

Szerkesztőségünkbe eljuttatott felhívásukban azt írják: évek óta óvodások díszítik fel a kaposvári tűzoltóság fenyőfáját az ünnepek közeledtével. Karácsonyfadíszeket hajtogatnak, ragasztanak, színeznek a gyerekek, majd azokat személyesen adják át a karácsonykor is szolgálatot teljesítő tűzoltóknak.

Most azt szeretnék, ha pl. a nagyatádi bázisukat is megszépítené, otthonosabbá tenné az itteni kicsinyek keze munkája.

„Hívjuk azon óvodákat, iskolákat, amelyek gyermekei a somogyi – barcsi, nagyatádi, marcali, kaposvári és a siófoki – tűzoltólaktanyák fenyőjére saját kezűleg készítenének díszeket. Az elkészült karácsonyi meglepetéseket személyesen adhatják át a gyerekek a tűzoltóknak, akik karácsonykor is vigyáznak rájuk, hogy családjukkal biztonságban tölthessék a szeretet ünnepét. A közös díszítést követően az ajándékozók közelebbről is megismerkedhetnek a baj esetén segítséget nyújtók hivatásával.

Kérjük, írják meg, ha szívesen részt vennének a karácsonyfa-díszítő akcióban! Várjuk ötleteiket a somogy.sajto@katved.gov.hu címre!”

Atádi ovisok, diákok: hajrá!

Megosztás