Ki szívét osztja szét… Kormorán koncert Nagyatádon

6 év után ismét Nagyatádra látogatott a Kormorán együttes. A rock folklórt játszó zenekar jótékonysági koncertet adott a római katolikus templomban. A bevételeket az új orgona beszerzésére fordítják.

A római katolikus templom oltára előtt egyesült újra Nagy Magyarország: a Kormorán együttes megjelent tagjai ugyanis mind a Kárpát-medence valamely szegletéből származnak. Így például Vadkerti Imre a felvidékről, Fehér Nóra pedig a Vajdaságból érkezett. Az együttes mai jótékonysági koncertjére nagy volt az érdeklődés, közel 200 résztvevő töltötte meg a templom főhajóját. 

Vadkerti Imre és Fehér Nóra 2011-ben csatlakoztak a Kormoránhoz
Vadkerti Imre és Fehér Nóra 2011-ben csatlakoztak a Kormoránhoz

A zenekart Koltay Gergely alapította 1976-ban. 1978-tól elsőként ötvözték Magyarországon a folk és a rock műfaját, ezzel zenei stílust teremtve, melyet azóta sok más együttes követett. Fennállásuk óta több, mint száznegyven zenealbumot publikáltak Magyarországon és külföldön. Vadkerti Imre, Zsapka Attila és Sipos Dávid triója külön is fel szokott lépni az ország számos pontján. A feminim dallamokat a mai napon Fehér Nóra csodálatos hangja szolgáltatta, aki jelenleg a zenekar legfiatalabb tagja. 

Az együttes gyakran vállal jótékonysági fellépéseket, most is e célból érkeztek Nagyatádra egy helyi ismeretség, Kuti Zoltán felkérésére, aki a zenakart több alkalommal is elkísérte hangmérnökként.

A nagyatád katolikus templom orgonájára gyűjtött az egyházmegye a koncerttel, a korábbi ugyanis javíthatatlanul tönkrement. A közel 60 éves hangszernek számos regisztere meghibásodott az elmúlt években, ezért már nem volt képes a templomi áhítatot közvetítő hangzásra. Az új orgona közel 65 millió forintos beruházásból tud megvalósulni, melyet az egyházmegye és az önkormányzat fog elsősorban finanszírozni. A jelenlegi tőkegyűjtéssel számolva 2020-2021 körül gyűlik össze a szükséges összeg.

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás