Kiadták a másodfokú riasztást Nagyatád térségére

Az ónos eső veszélye miatt kiadta a másodfokú riasztást térségünkre is a meteorológiai szolgálat néhány perce. Eszerint tartós, több órás ónos eső várható.

Frissítés: 17.28 perckor visszavonta a riasztást a meteorológiai szolgálat. Tájékoztatása szerint nincsenek veszélyes időjárási jelenségek a három megye területén.

Délután nyugat, délnyugat felől újabb hullámban érkezik csapadék, figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ez a csapadékzóna elsősorban az ország déli felén okozhat ónos esőt, de mellette fagyott eső, eső egyaránt előfordulhat. Az intenzívebb ónos eső leginkább a Dél-, Délnyugat-Dunántúlon valószínű az éjszaka folyamán. Az ország déli felén és a nyugati határvidéken ónos eső valószínű (0,1-3 mm). A legtöbb mennyiség Zala, Somogy, Tolna és Baranya megyében lehet. A csapadékzóna várhatóan péntek reggel hagyja el az országot. Pénteken nagyobb eséllyel északkeleten lehet hószállingózásra, gyenge havazásra számítani, az Északi-középhegység térségeben ónos szitálás is előfordulhat.

Megosztás