Kirugdosták a zenepavilon oldalát

Ismeretlen tettesek rongálták meg múlt hét elején a Széchényi parkban található zenepavilon korlátait. A város lakói jelezték a városgondnokságnak az esetet. Az önkormányzat jelentette az ügyet a rendőrségen.

A rendelkezésre álló adatok szerint január 13-ról 14-re virradóra ismeretlen elkövetők a Széchenyi parkban található zenepavilon több oldalát is megkárosították. Az esetről értesítették a városgondnokságot és a közterületfelügyelőket is. 

A közösségi médián több kép kering az esetről: 

(J. Tibor fotója)

Ezeket a képeket pedig ma készítette a szerkesztőségünk:

10 nappal később a kitört elem érintetlenül fekszik a hóréteg alatt
10 nappal később a kitört elem érintetlenül fekszik a hóréteg alatt
A 6 korlátelemből négyet megrongáltak
A 6 korlátelemből négyet megrongáltak

A képekből jól kivehető, hogy a korlátokra valaki a pavilon belsejéből fejtett ki nagyobb erőhatásokat, feltehetően többször belerúgott, amíg a fa elrepedt és a korlát kereszteleme kitörött. A fából készült épület nyolcszög alapú, ebből két szemközti oldala a be- és kijárat. A másik hat oldalát korlátok szegélyezik, mindegyiket keresztben íves gerendák ívelik át, ezeket érte a kár. Az elkövető a hat oldalból négyet rongált meg, egyet teljesen ki is tört. A maradék kettőhöz feltehetően a pavilonban elhelyezett padok miatt nem fért hozzá. 

Egyelőre nem tudni, a vandalizmus mekkora anyagi kárt okozott. Még január 14-én az önkormányzat írásban megtette a feljelentést.

Megosztás