Köd előttem, köd utánam – fölöttem meg hóvihar!

Több beszámoló alapján is sűrű köd gomolyog szerte Somogy megyében, ráadásul intenzív a vadátkelés is az utakon. A hétvégén erős hidegfront érkezik, megkezdődhetnek az igazi havazások!

Háromdám szarvas is átugrott a kocsim előtt Kadarkút és Mike között – számolt be egy olvasónk a reggeli útjáról. Ráadásul a köd egyes helyeken szinte áthatolhatatlan volt, sok helyen 50 méterre szűkült a látótávolság. Még a késő délelőtti órákban is sűrűn hömpölyög a páraréteg, a Nap nehezen hatol át a szürke égen. Vezessünk óvatosan a váoroson kívül, ne felejtsük el felkapcsolni a fényszórókat!

A héten még továbbra is marad a szokatlanul enyhe idő, akár 10 fokig is felszökhet a hőmérséklet. Pénteken viszont hirtelen zuhanás várható, beront a Kárpát-medencébe egy igen erős hidegfront, bőséges csapadékkal. Csütörtökön erős széllökések jelzik majd előre a hideg levegő betódulását, éjszaka hangos fúvások közepette zúdul majd le a csapadék, mely hózivatarrá válhat, szombatig akár több centi hó is eshet.  A hőmérséklet ezeken a napokon nem megy 4C° fölé.

A hét elején viszont élvezhetjük még az enyhe telet, időnként napos idővel. De készüljünk fel a hétvégi kalamajkákra! 

Megosztás