Kollégánk a legjobb 10 között az Országos Sajtófotó Pályázaton

A szakma legnagyobb hazai seregszemléjén társadalomábrázolás kategóriában választotta a nemzetközi zsűri a legjobbak közé Röhrig Dániel egyik fotóját. A győztes műveket a zsűri 2500 pályamű közül választotta ki.

A 38. Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás idén is a fotóriporteri szakma legnagyobb hazai seregszemléje volt. Elektronikus lebonyolítási módszere biztosítja a pályázók anonimitását. A beérkező pályaműveket évről évre tekintélyes magyar és külföldi szakemberekből álló zsűri bírálja el nyilvánosan: az interneten és a helyszínen egyaránt követhető a folyamat.

Magyarország jobban teljesít
Magyarország jobban teljesít

Az Atádhír munkatársának ez a fotója jutott a legjobb 10 közé a társadalomábrázolás (egyedi) kategóriában: ételosztásra váró emberek egy kapualjban Kaposváron 2019. december 22-én.

Ez a fotósorozata pedig a mindennapi élet kategóriában bekerült a legjobb 23 alkotás közé: a göröndi halastavaknál készült.

Holi
Holi

Ez pedig egy másik pályamunkája, amelyik a mindennapi élet (egyedi) kategóriában indult. A hagyomány szerint Rádhá, Krisna kedvese volt az első, aki megfürödhetett a színekben. A holi neki állít emléket, és a résztvevők – félretéve a sérelmeket – nyitott szívvel fogadják egymást.

Ünnepi készülődés
Ünnepi készülődés

Az ünnepi készülődés című fotóját Ötvöskónyiban készítette munkatársunk, és az emberábrázolás-portré kategóriába nevezte.

Röhrig Dániel két és fél éve a Nagyatádi VTV operatőre, vágója és az Atádhír fotóriportere. 37 éves munkatársunk a Kaposvári Egyetem fotóriporter-képszerkesztő szakán tanulta a szakmát.

Röhrig Dániel
Röhrig Dániel

Megosztás