Kórház: hamarosan megjavítják a nagyatádi CT-t

A közösségi oldalakon terjedő álhírekkel szemben nemsokára ismét működni fog a Nagyatádi Kórház diagnosztikai berendezése, tudtuk meg a főigazgatótól.

Belátható időn belül nem végeznek Nagyatádon CT-vizsgálatot, mert tönkrement a berendezés, és nincs pénz a javítására – lényegében erről szólnak az álhírek.

Mint általában a hasonló mendemondák, ez is tartalmaz féligazságokat: a CT valóban meghibásodott mintegy három hete. Ráadásul egy nagy értékű alkatrésze ment tönkre, a hibafelderítés pedig komolyabb szakértői vizsgálatot igényelt.

Nem számítottunk erre, hiszen rendszeresen szervizelik a berendezést, váratlanul ért bennünket a műszaki hiba – válaszolta kérdésünkre dr. Pósa István főigazgató. – Az Országos Kórházi Főigazgatóságnak a jóváhagyásával lehet elvégezni a javítást, és a költségeit is a fenntartó finanszírozza. A reményeink szerint a jövő héten kicserélik a meghibásodott alkatrészt.

Információink szerint tízmilliós nagyságrendű összegről van szó. A javításig ismét Kaposvárra kell utazni a CT-vizsgálat elvégzésére, de a leletezést továbbra is gyorsan megoldják helyben az orvosok a számítógépes rendszeren keresztül.

A kórház vezetősége abban bízik, hamarosan újra Nagyatádon végezhetik el a vizsgálatokat is.

Forrás: nagyatadikorhaz.hu
Forrás: nagyatadikh.hu

 

Megosztás