Korona-kamra programot indít Nagyatád

A járvány miatt egyre több család megélhetése kerül veszélybe. Rajtuk szeretne segíteni az önkormányzat rendszeres élelmiszer-adományokkal. A város felajánlásokat vár: pénzt és házi vagy tartós élelmiszereket.

A koronavírus-járvány miatt tovább romlott sok család helyzete: már nem rendelkeznek a megélhetéshez elegendő jövedelemmel. Sajnos, egyre többen lesznek ilyenek.

Nem hagyhatjuk őket cserben, gondoljunk csak bele, most szinte bárki kerülhet önhibáján kívül ilyen helyzetbe. Elég, ha elveszíti a munkáját – érvelt Ormai István polgármester. – Részükre kívánunk rendszeresen, hetente egyszer élelmiszer-adományt juttatni. Ezért indítottuk el a Korona-kamra élelmiszer adományozó programot. Megnyitottunk egy számlát Korona-kamra elnevezéssel, ahová az adományozók támogatásukat utalhatják. A szociális intézményünk dolgozói, a szociális ügyintézők és karitatív civil szervezetek vesznek részt a támogatottak körének kialakításában, az élelmiszer csomagok összeállításában és kijuttatásában.

Adományt bontatlan kiszerelésű vásárolt, vagy házi készítésű tartós élelmiszerek formájában is szívesen fogadnak. Ezeket a szociális szolgáltató központban lehet leadni minden munkanap. Az élelmiszer mellett szájmaszkokat és védőkesztyűket is adnak a segítségre szorulóknak. A számlaszám, ahová az élelmiszer adományra szánt támogatást utalni lehet: 10402142-49565149-57521306.

A csomaghoz való hozzájutás feltétele: előzetesen leadott kérelem, amely tartalmazza a kérelmező személyes adatait és a helyzete rövid bemutatását, ami az igényt megalapozza (pl. munkahely elvesztése, jövedelmi helyzet romlása, létfenntartási problémák stb).

A kérelmeket minden kedden 16.00 óráig várják a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központba (7500 Nagyatád, Széchenyi tér 3/b.), vagy telefonon a 82/454-330 számon, illetve rszszktitkarsag@gmail. com e-mail címen. A kérelmek elbírálása a megalapozottság vizsgálatát követően szerda 16.00 óráig történik.

A döntésről csak azokat értesítik, akiknek az adott héten nem tudnak csomagot adni. Akik nem kapnak értesítést szerda 16.00 óráig, őket várják a megjelölt időpontban csomagjuk átvétele céljából.

A csomagok kiosztása minden csütörtökön 8.00–11.00 óra között történik a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központban (Nagyatád, Széchenyi tér 3/b).

Az első nagyobb felajánlást egyébként Ormai István polgármester családja már meg is tette: 100 ezer forintot utalt a Korona-kamra élelmiszer-adomány számlájára. Ormai István mindenkit arra kért: adományaikkal támogassák a járvány miatt nehéz helyzetbe került családok, személyek megsegítését.

(A nyitókép illusztráció)

 

Megosztás