Közeleg a tél! De megérkezik végre?

Egy napos csúszással érkeznek a beígért fagyok. Szombaton még 0 fok fölött lesz a napi átlaghőmérséklet, vasárnaptól viszont röpködnek a mínuszok!

Már már a Trónok Harcának írója, George R. R. Martin sorai juthatnak eszünkbe az idei időjárásjelentésekről. Egyre csak azt a jelentést kapjuk, hogy „Közeleg a tél”, de akárcsak a sikeres sorozatban és könyvben, folyton elodázódik az esemény.

Korábbi cikkünkben még arról számoltunk be, hogy több meteorológia portál szerint szombatra volt várható a hideg idő Magyarországon, a mostani előrejelzések szerint viszont egy napot csúszik fagy, mely után viszont mi magunk csúszkálhatunk reggelente.

Vasárnap sem kell túlzottan a meleg teáért kapkodnunk, csupán a hajnali órákban zuhan -1 fokig a hőmérséklet. Viszont a borús, csapadékos idő miatt nem is fog túlzottan felmelegedni a levegő napközben sem, legfeljebb 4 fokig várható hőfokemelkedés. Ezután viszont hétfő hajnalban keményebb kötésű hideggel is szembe kell néznünk, akár -5 fokig is zuhanhat a hőmérséklet, és napközben is épp csak ugrálókötelezni fog a 0 fokos választóvonallal. Kedden a hajnali levegő hasonlóan csípős lesz, azzal a különbséggel hogy nappal Már újra 5 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Csapadékra számítani lehet a mai és a holnapi napon, utána viszont szerdáig nincs sok esély esőzésre. Szerdán viszont akár havasesőre is lehet számítani. És persze ne felejtsük el, hogy ködképződésre hajlamos régióban élünk, ami könnyen kicsapódhat az útakra, autókra. Ezt elegyítve a reggeli faggyal már meg is kapjuk a balesetek receptjét, vezessünk óvatosan a reggeli órákban és készítsük be a jégkaparót!

Megosztás