Közös érdek a társasházak tűzvédelme

Idén is meghirdeti a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot. A háromnapos program november 6-án kezdődik. Célja,hogy a társasházak tájékoztatást kapjanak a tűzvédelmi szabályokról.

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. A kontrollok alkalmával nem a bírságolás, hanem a biztonság megteremtése a cél.

A háromszintesnél magasabb lakóépületek esetében például írásba kell foglalni a tűzmegelőzési szabályokat. Biztosítani kell az épület tűzoltógépjárművekkel történő megközelítését, és egy olyan területet, amelyet állandóan szabadon kell tartani annak érdekében, hogy a tűzoltói beavatkozás zavartalan legyen.
 
Ezekben a napokban  minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő tájékozódhat a tűzvédelmi házirend készítésével kapcsolatos tudnivalókról, a biztonsági rács létesítéséről, a tárolási szabályokról, a felvonulási terület biztosításáról, a homlokzati szigetelés kialakításáról, továbbá a nyílt láng használatáról.

A szakemberek három napon keresztül, november 6. és 8. között minden nap 10 és 16 óra között valamennyi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon (Barcs, Nagyatád, Marcali, Kaposvár, Siófok) várják az érdeklődőket.

A társasházak megfelelő tűzvédelme a lakók közös érdeke, és egyúttal a társasház kezelőjének felelőssége is.

Megosztás