Kutyatámadás Ötvöskónyiban: egy gyerek az áldozat!

Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy helybeli fiú, amikor az utcán megtámadta három rottweiler. A szemtanúk beszámolói szerint csupa vér volt minden, ahogy a kutyák marcangolták a gyereket.

Olvasónktól kaptuk a jelzést: rottweilerek sebesítettek meg egy gyereket a Nagyatád melletti faluban. Kérdésünkre a rendőrség megerősítette a hírt. Egyelőre annyit közöltek, hogy egy 13 éves helybeli fiú sebesült meg.

A neve elhallgatását kérő olvasónk azt írta: a lakosság is fél a harci kutyáktól, hiába szóltak a gazdának. Kiderült: a kutyák  közterületen, méghozzá az óvoda előtti parkban támadták meg a fiút. Az Atádhír információi szerint a 13 éves gyerek nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Időközben munkatársaink a helyszínre érkeztek, a szemtanúk szörnyű támadásról számoltak be nekik. Eszerint a három kutyától több csontig hatoló harapást szenvedett a fiú, az egyik karjából még a bicepszét is kiharapták. Egy helyi férfi mentette meg a fiút, a legközelebbi házba vitte. Ott azt mondták, csurom vér volt minden, nagyon súlyos állapotban volt a gyerek. 

A ház körül, ahol a kutyákat tartotta a gazdájuk, mindössze 90 centis kerítés van, derült ki az éppen helyszíni szemlét tartó rendőrség vizsgálatából.

A tragédia körülményeiről további részletekkel később jelentkezünk.

 

 

Megosztás