Lángolt egy melléképület Nagyatádon

Egy 25 négyzetméteres melléképület égett szombaton Nagyatádon. A somogyi tűzoltókat nyolc tűzesethez és 19 műszaki mentéshez riasztották a hétvégén: egy házaspár meghalt, és 15 hektáron égett a fonyódi berek. Fotókkal.

Egy lakóház huszonöt négyzetméteres melléképülete égett szombaton Nagyatádon, a Honvéd utcában. A város hivatásos tűzoltói három vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd hőkamerával átvizsgálták az egész épületet, ám további izzó gócokat már nem találtak.

Pénteken, egy arra közlekedő értesítette a tűzoltókat, hogy lángol egy autó kereke Kaposváron, a Németh István fasorban. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói perceken belül a helyszínre érkeztek, ahol egy vízsugárral eloltották az addigra teljes terjedelmében égő járművet.

Mintegy tizenöt hektáron égett a nádas péntek este Fonyódnál, a Bézsenyi utca és a 6701-es számú út közötti területen, a halastavak közelében. Az erős szél és a nehezen járható mocsaras, lápos terület nehezítette az oltást, így a marcali, a siófoki, a keszthelyi hivatásos és a fonyódi önkéntes tűzoltókat is a helyszínre riasztották. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett vízsugarakkal és kéziszerszámokkal több mint három óra alatt tudták csak teljesen eloltani a lángokat.

Szombat hajnalban egy kisbusz az oldalára borult és félpályás útzárat képezett a jutai temető előtt, a 6701-es úton. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították és kerekeire állították a járművet. A kocsiban hárman utaztak, egyikük sem sérült meg a balesetben.

Férj és feleség vesztette életét szombaton délelőtt, amint arról aznap beszámoltunk: összeütközött két személyautó Lulla és Tab között, az Ecsenyi tetőn. Elsőként a tabi önkormányzati tűzoltók értek a helyszínre, akik áramtalanították az autókat, majd a siófoki hivatásos tűzoltókkal közösen feszítő vágó berendezés segítségével kiemeltek egy embert a roncsból, akit átadtak a mentőknek. A két autóban összesen négyen utaztak, ketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették.

Vasárnap délelőtt egy húsz méter magas fűzfa hatméteres ága szakadt le Zselickisfaludon, az orvosi rendelő előtt. A fa egy villanyvezetéket is elszakított. A kaposvári hivatásos tűzoltók motorfűrésszel feldarabolták a faágat és megszüntették a forgalmi akadályt. Délután pedig Karádon szakadt egy melléképületre egy fa ága, ott a helyi önkéntes és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók avatkoztak be.

Megosztás