Látványos programokkal jön a honvédtalálkozó!

Gripenek Nagyatád fölött, városharc helikopterekkel, honvéd kaszinó, harckocsizó találkozó, laktanyatörténeti kiállítás, könyvbemutató, Somogy Táncegyüttes műsora – némi ízelítő a pénteken kezdődő honvédtalálkozóból.

A III. Nagyatádi Honvédtalálkozó első napján, pénteken délután 13.45 körül várható, hogy feltűnnek majd a város feletti égbolton a vadászbombázó repülőgépek. Ne ijedjenek meg: minden bizonnyal nemcsak rendkívüllátványos lesz, hanem hangos is!

Az Országgyűlési Őrség, a Somogyi Huszárok és a Nagyatádi Önkéntes Tartalékos Század is közreműködik majd 17.00 órakor az ünnepélyes zászlófelvonáson. Aztán fotókiállítás nyílik, könyvbemutató és makettkiállítás is lesz. Mindez a kulturálisközpontban. Aztán 19.00 órakor fellép a Somogy Táncegyüttes, 20.00 órától pedig kezdődik a Honvéd kaszinó zenés estje.

Szombaton három helyszínen is zajlanak a programok. A laktanyában 9.00 órakor kezdődik az akadálypálya-verseny, 10.30-tól pedig látványos airsoft városharc dúl majd katonai járművekkel és helikopterrel. A turisztikai központ elől óránként indulnak buszok a laktanyába. 

TURISZTIKAI KÖZPONT – LAKTANYA: 09.00, 10.00, 11.00, 12.00 óra.

LAKTANYA – TURISZTIKAI KÖZPONT: 09.30, 10.30, 11.30, 12.30 óra.

A turisztikai központban a nagyatádi laktanya történetéről nyílik kiállítás 9.30-kor, aztán ingyenes tárlatvezetés és rádióamatőr találkozó lesz, 11.00 órától pedig harckocsizó találkozó. 

A Szent István parkban 14.30-kor kezdődik a műsor: airsoft bemutatót, majd különleges díszelgő bemutatót láthatunk az MH Budapesti Helyőrségi Dandár közreműködésével. 15.00 órakor díszünnepség, majd zenés alaki bemutató, azt követően pedig katonai közelharc-bemutató lesz. A Somogyi Huszárok lovas bemutatóját a NAV különleges drogkeresőkutya-bemutatója követi majd. 

Mindeközben toborzó iroda működik, harcjármű-technikai bemutatót tekinthetnek meg, illetve fegyverzet-technikai és történelmi kiállítást is megnézhetnek.

A részletes programot itt találják

Megosztás