Ledöntötte egy ház tűzfalát a szél

Újabb viharkárokról számolhatunk be a környékről: Segesden az erős szél kidöntötte egy ház tűzfalát a járdára és az úttestre. Nagyatádon további fák dőltek ki, ebből az egyik egy villanyvezetékre.

Kora délután a böhönyei önkéntes tűzoltók vonultak ki Segesdre a Vörösmarty utcába, mert az egyik háznak ledöntötte a szél a tűzfalát. Az itt élő szomszédok elmondása szerint nagy robajra lettek figyelmesek, és amikor kimentek az utcára, eléjük tárult a ledőlt homlokzatú ház látványa. Tégla- és vakolathalom zúdult a járdára és az úttestre. Mint megtudtuk, az épületben nem lakik senki, a tulaj már le akarta bontani. Az utcában lakók értesítették őt a történtekről. Csak a szerencsén múlott, hogy nem sérült meg senki: a szomszédban élők kislánya rendszeresen a járdán szokott játszani.

Nagyon hangos volt a robaj - mesélte el a szomszéd
Nagyon hangos volt a robaj – mesélte el a szomszéd

A katasztrófavédőket a szemben élő szomszéd értesítette, aki fültanúja volt az esetnek. Az önkéntes tűzoltók elhordták a törmeléket és a még instabil darabokat kézzel lebontották. A kémény egy részét is ki kellett szedni. A szemtanúk szerint a kötőanyagnak már semmi tartása nem volt, szétporladt a téglák között. A területet szalagkordonnal vették körbe, a ház szemmel láthatóan megrogyott.

Nagyatádon is folytatódtak a szél okozta káresemények: a Napfény utcába két házhoz is ki kellett vonulniuk a nagyatádi tűzoltóknak. Az egyik ház udvarán álló nagyméretű diófa a tulaj elmondása szerint veszélyesen inogni kezdett, és már a föld is emelkedni kezdett a gyökereknél – félő volt, hogy rádől a házra. A tűzoltók létrás kosárról láncfűrész segítségével eltávolították a vastagabb ágakat, megelőzve a fa kidőlését.

A Napfény utca másik végében az egyik ház udvarában álló fenyőfa dőlt ki a járda irányába, ám nem teljesen – a kerítés, valamint a házba bekötő elektromos vezeték felfogták az esését. Az E-ON szakemberei is kivonultak a helyszínre és a tűzoltókkal együtt végezték a kárelhárítást.

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás