Lesz ingyenes szünidei gyermekétkeztetés

Nagyatádon az iskolai nyári szünidőben 43 munkanapon keresztül, az óvodásoknak 4, a bölcsődéseknek pedig 10 napon át, a zárva tartásuk idején biztosítja az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetést.

Tavaly a nyári szünetben 55 iskolás, 13 ovis és 4 bölcsis részesült szünidei gyermekétkeztetésben. Ennek keretében a NINESZ a  déli meleg ételt idén júliusban az Árpád iskolában, augusztusban pedig a kollégiumban működő konyháján biztosítja. 

Ezt a szülőknek egy formanyomtatványon kell igényelniük, amit a polgármesteri hivatalba kell benyújtani. Azok szülei jogosultak az igénylésre, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hátrányos helyzetűnek vagy halmozottan hátrányos helyzetűnek minősülnek. Ők egyébként nemcsak a nyári szünidőben, hanem mindegyikben jogosultak ezt igénybe venni. A nyári igénybevétel lehetőségéről írásban tájékoztatta őket május közepéig a város jegyzője. 

Szünidei gyermekétkeztetésre tavaly több mint másfél millió forintot fordított az önkormányzat, ennek a túlnyomó többségét a nyári szünetben használták fel. Ennek a kötelező önkormányzati feladatnak az ellátását teljes egészében finanszírozza az állam.

Megosztás