Leszakadt egy templom tornya, megint lecsapott a vihar

Az éjszaka ismét tombolt a vihar, ezúttal Dél-Somogyban okozott nagyobb károkat. 700 háztartásban nincs áram, fák dőltek az utakra, vasúti sínre, villanyvezetékre. A csokonyavisontai templom tornya rázuhant a tetőre.

Megdöbbentő látvány a csokonyavisontai templom: az épület tornyát szabályosan kettévágta a viharos erejű szél, a csúcsa pedig rázuhant a templom tetőszerkezetére. Információink szerint a mintegy másfél éve történt földrengés kapcsán már vizsgálták a templom statikai állapotát, és megállapították, hogy felújításra szorul

Hajnalban csapott le a vihar Dél-Somogyra. 3 órától 700 fogyasztónál nincs áramszolgáltatás: Háromfán és Rinyaúljnépen teljesen megszűnt, Babócsán pedig részlegesen. Az áramszolgáltató azt ígérte, 10 óráig elvégzik a sérült elektromos hálózat helyreállítását.

Éjjféltől reggel 7 óráig 25 műszaki mentést végeztek a somogyi tűzoltók, tudtuk meg a megyei katsztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjétől, Mihályka Szabina tűzoltó főhadnagytól: 19 útra, 4 vasúti sínekre és egy villanyvezetékre dőlt fához riasztották őket. A nagyatádiak 3 úttestre dőlt fához vonultak, a csurgóiak egy vasúti sínre dőlthöz, a barcsiakat is három esethez riasztották. 

 

Megosztás