Lezárások: mi lesz a gyerekkel?

Lesz gyerekfelügyelet az iskolákban, vélhetően az óvodákban is, de ez még nem biztos. Nagyon sok szülő került nehéz helyzetbe: hogyan oldja meg hétfőtől a gyereke biztonságos otthontartózkodását.

Nagyatádon 300-nál is több ovis, és 900-nál is több általános iskolás van. Egyelőre se a szülők, se a nevelési-oktatási intézmények nem tudják biztosan, mihez kell alkalmazkodniuk hétfőtől. A tegnap bejelentett intézkedések részleteit tartalmazó közlöny még mindig nem jelent meg. Viszont az iskolákat már tájékoztatta a tenkerületi központ: nem szünet, hanem digitális oktatás lesz hétfőtől, erősítette meg Iváncsics Gyula főigazgató.

A pénteki nap folyamán a gyermekek hazavihetik az iskolából a szükséges taneszközöket, felszereléseket. A további részletes információkról az osztályfőnökök fogják a szülőket tájékoztatni a hétfői nap folyamán – mondta a főigazgató. – Aki gyerekfelügyeletet szeretne, jelezheti az igényét az osztályfőnökökön keresztül. Reggel 8 és délután 4 óra között tudjuk ezt biztosítani, a napi háromszori étkezéssel együtt. Tavaly júniustól volt hasonló helyzet, az alapján azt tudom mondani, hogy valószínűleg 10-15-nél több tanulónk nem lesz. 

A főigazgató azt kérte a szülőktől: figyeljék az iskolák honlapjait, Facebook-oldalait, kérdés esetén pedig hívhatják az osztályfőnököket.

Az óvodák még nem tudják, hogy – a tavaszihoz hasonlóan – lehet-e gyermekfelügyeletet biztosítaniuk vagy sem. 

Tavasszal az első két hétben összesen öt kisgyerekünk maradt, aztán a végére – amikor már ötfős csoportokban lehettünk -, 11 csoportunk működött, tehát 55 ovisunk volt. Addigra elfogyott a szülők szabija – mondta Lazcikné Koleszár Éva, a Nagyatádi Óvodák vezetője. – Jelenleg 305 óvodásunk van, ha hétfőtől lehet majd gyermekfelügyelet biztosítani, akkor nyilván majd hétvégén tudjuk felmérni, hányan kérik azt.

A digitális oktatás idején mindenkinek biztosítani kell az étkezést, aki igényli azt. Tavasszal egyébként mindössze 20 gyerekre főzött a NINESZ. Jelenleg mintegy 1200 általános iskolás és óvodás étkeztetését biztosítják nap mint nap.

Megosztás