Lövészárkokat ástak a bakák a kiképzésen

Álcázás, megfigyelés, lövészárkok ásása – izgalmas és megerőltető feladatokat kaptak a bakák. Folytatódik a területvédelmi tartalékosok kiképzése: a következő négy napban a műszaki ismeretek sajátítják el az újoncok.

Még tavaly októberben kezdődött az önkéntes területvédelmi tartalékosok kiképzése. Akkor az alapmodulokat sajátították el az újoncok: általános testnevelésben, szabályzatismereti- és fegyverismereti oktatásban, alaki kiképzésben részesültek. Utóbbiakat a mostani 3-mas és 4-es, úgynevezett műszaki modulok közben is újra átismétlik az önkéntesek, de ezen felül számos új ismeretet szereznek. A következő négy napban technikai jellegű harcászati fogásokat sajátítanak el: egyebek között az egyének és a gépjárművek leálcázását, lövészárokásást, és rejtett figyelőpontok kiépítését.

A nagyatádi laktanya területén zajló kiképzésen összesen 31-en vesznek részt a nagyatádi és csurgói járásból. Férfiak és nők egyaránt jelentkeztek.

Természetesen történt lemorzsolódás – mondta el Nevelős László, területvédelmi zászlóalj-parancsnok. – de vannak már új emberek is, akik jelentkeztek helyettük. Többnyire jól bírják a kiképzést, nagyon tetszik nekik, muszáj bírniuk, ezt vállalták.

A kiképzés következő fázisa április végén fog folytatódni.

A lövészárkok első fázisát ásták ki a bakák
A lövészárkok első fázisát ásták ki a bakák
Álcázástechnikákat tanultak
Álcázástechnikákat tanultak
Gépjárművek leálcázása is a modul része
Gépjárművek leálcázása is a modul része
Megosztás