Lovon jöttek a krampuszok és a Mikulás

Minhárom nagyatádi iskola udvarába tizenkét lóval, köztük két pónival ügettek be Csillagtanya lovasai. Szaloncukorral kedveskedtek a tanulóknak, aztán három lóval házakhoz mentek, és csomagokat vittek.

Nincs hó, nem járhat a szán, de a rénszarvas-pántos lovak vidáman ügettek. Végigjárták az Éltes, a Bárdos és az Árpád fejedelem iskolát lóháton a krampuszok és a Mikulás, még Hóanyó is velük tartott. Zsákjukból szaloncukor került elő, amit az egyesületi tagok vásároltak meg.

A Csillagtanya mintegy 20 éve foglalkozik lovagoltatással, táboroztatással, rendezvényeken lépünk fel, évek óta Mikulás-felvonulást is tartunk – mondta Kis Laura Eszter, a Csillagtanya Lovas Egyesület munkatársa. – Tíz lóval és két pónival érkeztünk, az iskolák után pedig idén először házakhoz is lovagol a Mikulás, és viszi a csomagot. Erre a lehetőségre kilenc család jelentkezett.

Az egyesületnek 15 lova van, köztük csikók és pónik is. Összesen kb. 40-50 lovas jár hozzájuk, többségük gyerek. Ők délután lovagolnak, a szülők pedig délelőtt.

A Csillagtanyán egyébként nem csak lovakkal ismerkedhetünk, az állatsimogató keretében csüngőhasú disznó, nyúl, kecske, liba, tehén és szárnyasok várják a látogatókat.

Megosztás