Ma este lesz a szúnyogirtás

Nagyatád belterületén ma 400 hektáron fogják gyéríteni a szúnyogokat. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint este 8 óra tájban kezdik el: autóról, úgynevezett meleg ködös eljárással fognak permetezni.

Ma kezdődik a kémiai szúnyoggyérítés az egész  országban. Az elmúlt két hét során biológiai lárvagyérítés zajlott, 7300 hektárnyi vízfelületre juttatták ki a szúnyoglárvákat elpusztító környezetbarát készítményt. 

Harmadik hetébe lép a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés. Ezen a héten 70 ezer hektáron permetezik a vérszívókat. A nyárias meleg miatt szinte az egész országban komoly szúnyogártalomról lehet beszélni. A helyzet kezelése érdekében a héten 283 település belterületén, összesen 70 ezer hektáron kezdik meg a kifejlett szúnyogok irtószerrel történő permetezését. Az intenzív védekezés első lépése azokat a területeket érinti, ahol a legjelentősebb a szúnyogártalom.

Somogy megyében ezen a héten 2510 hektáron fognak autóról, úgynevezett meleg ködös eljárással permetezni. Hétfőn Nagyatádon kívül Babócsa, Barcs, Bélavár, Bolhó, Csurgó, Darány, Drávaszentes, Heresznye, Istvándi, Komlósd, Őrtilos, Péterhida, Porrogszentkirály, Somogytarnóca, Somogyudvarhely, Szulok, Vízvár, Zákány, Csokonyavisonta és Zákányfalu településeken fogják gyéríteni a szúnyogok számát. Kedden Drávagárdony, Drávatamási, Kastélyosdombó, Lakócsa, Potony, Szentborbás és Tótújfalu településeken lesz látható a permetezést végző jármú az esti órákban. Nagyatád belterületén ma 400 hektáron fogják permetezni a szúnyogokat.

Az irtószert olyan minimális mennyiségben juttatják ki, hogy az emberekre, melegvérű állatokra és növényekre teljesen ártalmatlan. A permetezés a méhekre veszélyes lehet, ezért a méhészek értesítése mindenhol időben megtörtént, hogy hol és mikor fognak permetezni a szakemberek.

www.katasztrofavedelem.hu oldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen, melyik napon lesz permetezés.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás