Már a kertek alatt a tavasz

Ha valakinek már nagyon tele lenne a hócipője a téllel, vigaszul jelezzük: holnap már +3 ok lesz, jövő szerdától pedig már 10 fok fölé melegszik napközben az idő, azaz beköszönt a kikelet. Ám addig még egy kis hó kinéz.

Reggel még üres volt a piactér, aztán fél 10 felé megjelent az „első fecske”, és nemes egyszerűséggel kipakolt a hóra. Nagyatád lassacskán éledezik, akár az idő: hamarosan érkezik az enyhülés.

A meteorológia azt jelzi: ma eleinte a középső és északi tájakon néhány órára kisüthet a nap, majd délnyugat felől (itt, ugye, mi vagyunk) megvastagszik a felhőzet, helyenként kisebb havazás előfordulhat. Éjszaka többnyire erősen felhős lesz az ég, csak északkeleten lesz kevesebb felhő, főként a déli megyékben várható havazás (khm). Holnap szakadozott felhőzetre számíthatunk, északkeleten hosszabb, másutt rövidebb napos időszakokkal, számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb reggel lehet délen néhol még gyenge havazás (na, most már elég legyen!). Ma az északi, északnyugati, holnap keleten az északkeleti, nyugaton a déli, délkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -11 fok között várható, de északkeleten a derült, havas, szélvédett tájakon hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -3 és +3 fok között alakul.

Nagyatád környékén holnap napközben már +3 fokot mérhetünk, és ki-kisüt a nap, szerdán 10-et, pénteken pedig 13-mat! Ne csüggedjünk tehát, a tavasz már itt jár a kertek alatt!

Megosztás