Már áll a tojásfa Segesden

Idén már kétezer tojást gyűjtött össze a Segesd Szeretlek Baráti Kör, ezekkel díszítették föl a 68-as főút mentén fölállított fát. A húsvéti díszítés mellett egy kis aprósággal is kedveskednek az odalátogatóknak.

A két éve alakult baráti kör immár 3. éve készíti el a húsvéti dekorációt. 

Idén már kétezer darab tojást sikerült összegyűjtenünk, annak köszönhetően, hogy egyre több falubeli vesz részt a készítésükben – mondta Dergeczné Szabó Bernadett, a kör elnöke. – Most egy kis aprósággal is kedveskedünk azoknak, akik meglátogatják a tojásfát.

Az ajándék egy fakorong, melyre nyulat rajzoltak, és a 2021 felirat látható rajta. A húsvéti dekorációz helyszíne a korábbiakhoz képest kissé változott: most is a művelődési ház körzetében található, de a jobb láthatóság érdekében nem a megszokott élő fát, hanem egy a földbe lehelyezett fát díszítettek fel a terület sarkán, így a 68-as főúton elhaladó autósok is jól láthatják. 
A községben élők egyénileg és csoportosan is szokták látogatni a tojásfát. Idén egyelőre a vírushelyzet miatt a nevelési, oktatási intézmények zárva vannak. Az elmúlt években az iskolából és az óvodából is érkeztek csoportok, osztályok, és elhelyezték a saját készítésű tojásaikat.

Sok fotó készült már tojásfát és a dekorációt meglátogató felnőttekről és gyerekekről.

Megosztás