Már biztos, hogy a második helyen fejezi be a bajnokságot az NFC

A tegnap játszott Tab elleni győztes meccset követően már bizonyossá vált, hogy a nagyatádi csapat a tabella második helyén fog végezni. Ez azt is jelenti, hogy a Balatonlelle nyeri a bajnokságot.

Bár még két forduló hátravan a tavaszi szezonból, ám már szinte biztosan eldőlt, hogy mely csapatok fognak a tabella elején végezni a Megye I-es bajnokságban: Balatonlelle 6 ponttal vezeti a tabellát az első helyen az NFC előtt, vagyis még akkor is legfeljebb döntetlen pontszámra jönne ki a végeredmény, ha az utolsó két meccsét el is veszítené. Azonban a Lelle mindeddig hibátlanul teljesített a tavaszi szezonban – vagyis nem túl valószínű a dupla vereség.

Az NFC szombaton a tabi csapatot fogadta hazai pályán, és elsöprő győzelmet arattak: 8-0-ra verték meg a vendég csapatot. A plusz három ponttal a zsebében az atádiak megerősítették pozíciójukat a tabellán, szinte bizonyosan a második helyen végeznek.

Győzni kellett a második helyért, ez megvan. Kettő mérkőzés van még hátra, elsők ugyan már nem lehetünk, de ugyanígy nehezen tudnánk lecsúszni a harmadik helyre, ez már eldőlt – mondta Papp Zoltán, az NFC vezetőedzője. – Nem csak a tavaszi eredmények miatt nem lettünk elsők, ebben benne van az őszi 4 döntetlen mérkőzés is. Lelle viszont lehozta az egész tavaszt szinte hibátlanul, jobban szerepelt, mint mi. Kicsit rövid volt a keretünk, nem volt elég felnőtt játékos idén a csapatban, sok volt az utánpótlás korú játékos. De nem vagyunk elkeseredve, következő évben újra nekiállunk, igyekszünk majd megnyerni a bajnokságot.

A következő hétvégén Balatonkeresztúron játszik az NFC, majd a bajnokság utolsó meccsét két hét múlva hazai pályán vívják meg a Somogysárd ellen.

Megosztás