Már érkeznek a versenyzők az eXtremeMan-re

Újra megélénkül Nagyatád: ezernél is több triatlonista és számos kísérő érkezik mától a városba, már felépült a versenyközpont. A korlátozás és az áradás átalakított sok mindent, mutatjuk, mire számíthatunk szombaton.

A veszélyhelyzet okozta bizonytalanság és felkészülési nehézségek miatt a szokottnál kevesebb sportoló érkezik. A 30. Hosszútávú Triatlon Országos Bajnokságra 450 egyéni versenyző nevezett. 178 csapat is rajthoz áll még augusztus 8-án: 68 két fős, 67 három fős és 43 egyéb (4-8 fős) váltó indul.

Nagyatádi kuriózum, hogy az eXtremeMan legendás veteránjai idén váltóban indulnak: az örök ifjúság titkát ismerő, 79 éves Szüts Miklós; edzőtársa és barátja Theo Spilleman (76), valamint a 29-szeres ironman, 77 éves budapesti Szebeni Endre.

A pályacsúcstartó magyar bajnok, Flander Márton ezúttal két fős váltóban indul a feleségével, Horváth Lillával, aki szintén volt már dobogós Nagyatádon. A párnak tavaly kisbabája született. 

A versenyt megrendezzük, bár valóban nem volt szerencsés, hogy másfél héttel a verseny előtt a kerékpárpálya két pontja is járhatatlanná vált, de hála istennek a felmerült nehézségeket sikeresen elhárítottuk, új pályát jelöltünk ki – hangsúlyozta dr. Herr Gyula, a szervezőbizottság elnöke. – Ezt az útvonalat tegnap bejártuk, és az érintett települések polgármestereit meglátogattuk, mindenhol pozitív volt a fogadtatás, várnak minket szeretettel. A Rinya áradása átmenetileg problémát okozott a vízellátásban, de most már ismét friss, iható víz folyik a csapokból, így a frissítésben ez sem jelent gondot. Az eXtremeMan téren már felépült a versenyközpont, ma érkeznek az első versenyzők is, délután nyílik a nevezési iroda. Készen állunk a versenyre!

Az úszópálya is megújult idén. A korábbi 2×1900 méter helyett 3×1270m-t úsznak a versenyzők a gyékényesi tóban. Eredetileg több rajt lett volna, de ezt a technikai bizottság leszavazta, így egy egyéni és egy váltó rajt lesz. Előbbi 7.30-kor, utóbbi 8.50-kor.

A kerékpárpálya új útvonala kihagyja a Segesd-Böhönye közötti sérült szakaszt, valamint az elkerülő út nagy részét. A versenyzők a gyékényesi úszást követően a Csurgó–Iharosberény–Inke–Vése–Böhönye–Nagybajom–Kutas–Beleg–Ötvöskónyi–Segesd–Ötvöskónyi útvonalon érkeznek meg Nagyatádra (95 km), majd ezt követően 3 kiskört kerékpároznak a Nagyatád– elkerülő út–Ötvöskónyi–Segesd– Ötvöskónyi–Nagyatád útvonalon (28,5km). A vörös szakaszon részleges, a kék szakaszon teljes útlezárás lesz.

A kerékpárpálya idei útvonala
A kerékpárpálya idei útvonala

Az útlezárások a korábbiakhoz képest annyiban változtak, hogy a kerékpárpálya nem jön be idén a Dózsa György utcába a Pizza Doloig, hanem a versenyzők rögtön lefordulnak az Alkotmány utcába. Vagyis a Dózsa György utca a körforgalomtól az Alkotmány utcáig járható lesz. Az összes többi útlezárás ugyanúgy érvényben lesz ugyanazokban az idősávokban.

Forgalom-elterelés szombaton
Forgalom-elterelés szombaton

Pénteken 9 órakor kezdődik a Csak fuss és mosolyogj! női futóverseny, majd 10 órától az eXtremeManó futóverseny a gyerekeknek. Idei új kísérőrogram az eXtremeMan szupersprint meghívásos triatlon verseny. Ez három futamban indul 14.00 órai kezdettel. 

 

Megosztás