Már Nagyatádon is elérhető az 5G

Az elmúlt években számos 5G képes okostelefon vált kaphatóvá, már a megfizethetőbb mobilok között is találunk olyat, ami támogatja az ötödik generációs mobilhálózatot, a hálózat kiépítése azonban még most is folyamatban van, ezúttal Nagyatádon tették hozzáférhetővé az új típusú kapcsolatot.

Az 5G nagyobb stabilitást, jelentősen gyorsabb válaszidőt és magasabb le- és feltöltési sebességet ígér, amire manapság egyre nagyobb igény van, bár a legtöbb online tevékenységet a 4G is ki tudja szolgálni.

A gyorsabb válaszidőnek köszönhetően olyan lehetőségek is megnyílnak, amik a korábbi technológiával nehezebben voltak megvalósíthatóak: távműtétek, önvezető autók együttműködése esetén sokat számít az információ terjedésének a sebessége.

Az okosvárosok, okosotthonok következő generációja is támaszkodhat az 5G-re, az érzékelők, adatgyűjtő berendezések az internethálózat segítségével kommunikálhatnak egymással.

Jelenleg két nagy szolgáltató biztosít 5G hozzáférést Nagyatádon, az egyik a város területének nagy részén, a másik pedig csak az északnyugati városrészben.

Az 5G hálózat igénybevételének szolgáltatónként eltérő feltételei vannak, lehetséges, hogy korlátlan mobilinternet csomag vagy kiegészítő opció szükséges, erről érdemes tájékozódni a vállalatok honlapján.

Lefedettségi térképek:

Lefedettségi térkép – map – Yettel
Lefedettség – Magyar Telekom csoport

(A nyitókép illusztráció!)

Megosztás