Marad a héten a jó idő – de mi lesz utána?

Előrejelzések a hétre: időnként borongós, kevés csapadék, enyhülő széllel. A hőmérséklet napközben 10 fokot is ingadozhat. Az OMSZ facebook oldalán közölte, hogy nem tudják megmondani, milyen idő lesz péntektől.

Erős széllökésekkel érkezett meg a meleg idő: bár a fejünk fölött vastag felhők hömpölyögnek, esőnek a mai napon nincs nagy valószínűsége. Hétközben 3 és 15 fok között ingadozik majd a hőmérséklet, enyhe csapadékra számíthatunk kedden és csütörtökön. A széllökések és az átvonuló frontok fáradtságérzetet, nyugtalan alvást és ingerültséget okozhatnak egyeseknél. Holnaptól már nem kell számítanunk a ma tapasztalt erős szelekre.

Míg hétköznap nagyjából változatlan időjárásra számíthatunk, a hétvége ködbe burkolózik – átvitt értelmben. Ugyanis az előrejelzésekre lefutatott szimulációk számos, különböző kimenetelű eredményt hoztak: az Országos Meteorólógia szolgálat szerint „Várjunk még a téli gumik leszerelésével! Péntektől igencsak széttartanak a lehetséges forgatókönyvek, melyek közül akadnak szélsőséges verziók is a következő hétvége időjárására vonatkozóan. Kövessük nyomon a friss előrejelzéseket! http://www.met.hu/ idojaras/elorejelzes/ valoszinusegi/

forrás: www.facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat/

A megosztott kép egy úgynevezett fáklya diagramot mutat a 850 hPa-os nyomási szint (~1500 méter) hőmérsékletére vonatkozóan. A diagram 51 különböző modell futtatást, mint lehetséges forgatókönyvet reprezentál. (Március 11. 12UTC időpontból induló futtatások.)” – olvashatjuk az OMSZ facebook oldalán.

Egy dolog viszont biztos: csapadék bőséges lesz a hétvégén szombat délutántól kezdve. 

 

 

Megosztás