Markáns hidegfront érkezik

15 fokot zuhan a hőmérséklet két nap alatt, péntek hajnalban már -7 fok várható Nagyatád térségében. Ma délután mintegy 10 mm esővel érkezik a lehűlés az előrejelzések szerint.

Markáns hidegfront vet véget a szokatlanul enyhe időnek, majd marad is az évszaknak megfelelő idő.

Ma még 16 fokos, tavaszias időben és napsütésben gyönyörködhetünk, délutánra azonban ideérnek a felhők. Északnyugat felől érkezik az erős hidegfront. A front vonulását sokfelé kíséri eső, zápor. Nagyatád térségében összesen mintegy 10-11 mm-re számíthatunk. Szerda estétől a Dunántúlon, majd csütörtök hajnalban a középső és helyenként a keleti tájakon is havas eső, átmeneti havazás válthatja az esőt, de inkább csak a Mecsekben és a Bakonyban alalulhat ki pár centis hótakaró.

Csütörtökön elvonul a csapadék, többfelé erős, a Dunántúl északi felén helyenként viharos északnyugati széllel érkezik a hidegebb levegő, napközben már csak 5-6 fokra van kilátás. Északnyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet, estére a legtöbb helyen kiderül az ég. 

Péntek hajnalra mindenhol lecsendesedik a szél, ekkor már -7 fokig hűlhet a levegő, és napközben sem lesz melegebb 1-2 foknál. Egyelőre úgy tűnik, hétvégén is hasonló időjárásra számíthatunk.

Megosztás