Mától ismét bezár az idősek otthona

Az intézkedés szerint részleges látogatási és teljes kijárási tilalmat rendeltek el a Naplemente Idősek Otthonában. A hozzátartozók csak előzetes bejelentkezés alapján kereshetik fel idős rokonukat az intézményben.

A Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ augusztus 28-án kapta meg dr. Kásler Miklós miniszter útmutatóját, mely alapján az idősek védelmének érdekében ismét korlátozásokat vezetnek be a helyi idősotthonban.

Az intézkedések nem annyira szigorúak, mint a veszélyhelyzet kihirdetésekor, de így is igyekeznek minimálisra csökkenteni a személyes érintkezést a bentlakók és a külvilág között: a gondozottak nem hagyhatják el az intézményt, és látogatókat is csak korlátozottan fogadhatnak. Az intézményt a bentlakók csak akkor hagyhatják el, ha a hozzátartozó vállalni tudja a gondoskodást a korlátozó intézkedés visszavonásáig.

A látogatás feltételei a májusi enyhítésekhez hasonlatosak: a hozzátartozók előzetes bejelentkezés után kereshetik fel az otthon lakóit, de így is csak legfeljebb 15 percet tartózkodhat az épületben, és akkor is csak az előcsarnokban vagy az udvaron. A találkozás ideje alatt mind a bentlakó, mind a látogató köteles szájmaszkot viselni, és két méteres távolságot kell tartaniuk, valamint kézfertőtlenítőt kell használniuk.

A hozzátartozót ezen felül nyilatkoztatják az egészségügyi állapotáról, és megmérik a testhőmérsékletét az érkezésekor. Az intézkedések visszavonásig lesznek érvényben.

 

Megosztás