Még a legkisebbek is versenybe szálltak a medencében

A hagyományos Nyuszi Kupán idén is két helyi egyesület lelkes tanoncai mérhették össze erejüket. 52 fiatal ugrott vízbe az idei versenyen. A növendékek telt ház előtt mutathatták meg, mennyit fejlődtek tavaly óta.

A szokásos háziversenyt minden évben közösen rendezi meg a két atádi úszásoktatással is foglalkozó egyesület: a Nagyatádi Úszó és Kerékpáros Sportegyesület (NUSE), illetve a Triatád. Idén 52 gyerkőc ugrott a medencébe, hogy megmutassa csapat- és versenytársainak, illetve szüleinek, hogy mennyit fejlődött az elmúlt egy év alatt. Az idei verseny rekordot is döntött: idén indult minden idők legtöbb újonca, akik számára a mostani volt életük első megmérettetése.

Az indulók közt fele-fele arányban léptek a rajtkőhöz fiúk és lányok. A legidősebbek a 2005-ben született tanulók, míg a legfiatalabbak az alig 5 éves, 2013-as korosztály voltak. Azok is indulhattak, akik csak nemrég kezdték meg nagymedencés edzéseiket, így kezdőnek számítanak: ők 25 métert, azaz 1 hosszt győztek le hát és gyors úszásnemekben. Az edzők nagyon elégedettek az eredményekkel. A nagyobbak és rutinosabbak már 50 méteren (2 hossz) indultak, és akár mind a négy úszásnemben rajthoz állhattak. Ők már komolyan készültek a versenyre, és így nagyon szép időket úsztak, és bemutatták remek technikai tudásukat is.

Él, mint hal a vízben - a legkisebbek is otthonosan érzik már magukat a medencében
Él, mint hal a vízben – a legkisebbek is otthonosan érzik már magukat a medencében

Minden lelkes résztvevőt megvendégeltek a szervezők: banán és csokitojás biztosította az energiát a sportoláshoz. A háziverseny dobogós helyezettjeit éremmel jutalmazták, míg a 4. helytől minden résztvevő oklevelet kapott. Az edzők a Triatád részéről Tóth Gábor es Bíró Erik, míg Papp László a NUSE felkészítőjeként volt jelen. A lelátó megtöltötték a lelkes szurkolók, szülők és hozzátartozók jó hangulatban buzdították a versenyzőket.

A verseny jó lehetőség a tanulóknak a fejlődésre, nemcsak a technikai tudásukat illetően, hanem a versenytapasztalat szerzése miatt is. Akadt a kisebbek közt olyan résztvevő, aki ugyan nem szeretett volna indulni, ám edzője bátorítására, mégis a medencébe ugrott, csapattársai és a közönség pedig hatalmas tapssal jutalmazta ezért. Így számára biztos sikerélményt jelentett a megmérettetés. A verseny végén a rutinos nagyok egy vegyes számban mutatták meg a kisebbeknek, hová is lehet eljutni a sok edzéssel és kitartással. Ezzel próbálták motiválni az utánpótlást, hogy a következő években is tartsanak velük az egyesületek munkája során.

Megosztás