Megemlékeztek elhunyt társukról az ipari szalagavatóján

A tavaly májusban történt lábodi gázolás áldozatáról, Orsós Csabáról emlékeztek meg diáktársai. A pincértanuló fiúnak is most lett volna a szalagavatója.

A szerencsétlenséget elszenvedő fiatalember a nagyatádi szakközépiskola diákja volt, pincérnek tanult. A tragédia hetében éppen külső munkahelyen töltötte a gyakorlatát, az egyik nagyatádi szállóban. Onnan igyekezett haza, lábodi otthonukba, amikor egy ittas férfi egy lopott járművel elgázolta, majd cserben hagyta a fiatalt. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét már nem tudták megmenteni. 

A hír megrázta az egész várost, különösen a szakközépiskolát. Tanárai, osztálytársai, barátai sokáig közösségi oldalukon gyászolták a fiatalembert.

A pénteki szalagavatón a 11.B pincér osztály megemlékezett elhunyt társukról, Csabáról is. Bevonulásnál egy őt ábrázoló képet vittek be a kezükben a sportcsarnok küzdőterére, amit külön a neki fenntartott székre helyeztek. Számára is csináltattak szalagot, majd a tűzési ceremónián osztályfőnöke a sötét képkeret szélére helyezte a felnőtté válás szimbólumát. Az iskola fontosnak tartotta, hogy ilyen formában is tiszteletüket tegyék az elhunyt diákjuk iránt.

 

 

Megosztás