Megérkeztek az első versenyzők Nagyatádra

Mintegy ezer sportoló és a kísérőik pezsdítik fel a fülledt augusztust a városban ezekben a napokban. Az idén a legkisebbektől a veteránokig minden korosztálynak versenyzési lehetőséget nyújt a 33. eXtremeMan Nagyatád.

Nagyjából négyszáz sportoló egyéniben, ötszázan pedig váltóban teljesítik a hosszú távú ironmant. Új lehetőségek is nyílnak idén: a „Mindenből csak egy kör” jegyében a triatlon mindhárom versenyszámából csak egy-egy kört kell megtenniük a sportolóknak, továbbá a futófesztivál keretében egy, két, négy és nyolc kör erejéig is megmérettethetik magukat. Rajtuk kívül a már hagyományosnak mondható családi sportprogramokra is szép számmal várhatók nevezők: lesz futás a hölgyeknek, a manóknak, és nem marad el a babakocsis futam sem.

A nevezési iroda előtt a 9 órai nyitáskor már tízen álltak sorba. Azóta is folyamatosan szállingóznak az ország különböző pontjairól érkező sportolók.

Tizedszer indulok váltóban, egy öt fős csapatunk van, három férfi és két nő, 45-50 évesek vagyunk – árulta el Miklós. – Dunakesziről jöttünk, és a 15 éves lányom és a társai is versenyezni fognak csapatban.

Szintén váltóban indul Benedikta és Norbert. A húszas éveiben járó pár Dunaharasztiból érkezett, mint kiderült, sokadmagával.

A szüleink közül hárman is versenyeznek szombaton, sőt, a nővérem és a férje szintén rajthoz áll váltóban – mesélte mosolyogva Norbi. – Egy sportklubot vezetek odahaza, összesen 16-an indulunk 6 váltóban, persze segítőink is vannak, még legalább tizenketten, köztük a nagyszüleink is.

Megtudtuk továbbá, hogy három nagyatádi sportolót biztathatunk majd egyéniben, Krafcsik Lászlót, Keszericze Lászlót és Illés Krisztiánt. A Triatád 16-18 éves fiataljai pedig egy nyolc fős váltóban küzdenek a minél fényesebb éremért.

A város két legnagyobb szálláshelyén telt ház lesz, egyelőre azonban még csak néhányan érkeztek.

Pénteken és szombaton mind az 57 szobánk foglalt, erre a két napra szorult a foglalások túlnyomó többsége – árulta el Huszárné Nagy Andrea, a Hotel Solar igazgatója.

Egyelőre nálunk sincs nyoma megnövekedett forgalomnak, mivel a korábbi szerdai helyett most csak pénteken kezdődnek a verseny programjai – tette hozzá a Park Hotel vezetője, Maróti Andrea.

A Nagyatád belvárosát és a környéket érintő forgalomkorlátozásokról itt írtunk, és egy térképet is küldtek ezekről a szervezők.

Szombaton, a verseny napján egyébként a piacot és a vásárt is megtartják Nagyatádon, csak a sportcsarnoknál lesz egy kordon, valamint egy-két környező utcát lezárnak, de megközelíthető marad a helyszín.

Fotók: Röhrig Dániel
Fotók: Röhrig Dániel

 

Megosztás