Megnyílt a nevezés az eXtremeManre – ezek a változások lesznek az idei versenyen

Hétfő hajnaltól elindult az eXtremeMan Nagyatád hosszútávú triatlonbajnokság nevezési oldala. A augusztus 14-i versenyen mind a kerékpár-, mind pedig a futópálya kedvezőbb lesz az atádiaknak közlekedés szempontjából.

Január 25-én a hajnali órákban vált elérhetővé az eXtremeMan nevezési felülete, és azóta máris 96-an jelentkeztek az idei versenyre. A triatlonisták annál kedvezményesebb díjat fizetnek, minél előbb neveznek: február 5-ig tart az első időszak.

Tavaly a koronavírus-járvány alaposan megbolygatta a felkészülési időszakot, sokan nem tudtak megfelelően felkészülni a korlátozások miatt – hogy más ne mondjunk, a legtöbb uszoda zárva tartott. Így aztán sokan átmenekítették a nevezésüket az idei évre, azaz a tavaly befizetett díjak, ha nem indultak tavaly, érvényesek az idei versenyre. A versenyigazgató, dr. Herr Gyula szerint idén megközelítőleg ugyanannyi résztvevőre számítanak, mint tavaly.

Tavaly valamennyivel több, mint 400 fölött volt a rajthoz állók száma, ugye a coivd miatt nem tudott mindenki úgy készülni a versenyekre, ahogy az megszokott. Sajnos a körülmények egyelőre nem változtak, éppen ezért idén például, ahogyan tavaly is, nem lesz szintidő az úszáson. Nehéz év van mindenki mögött, de bízok benne, hogy a sport mindenkit átsegít a nehézségeken. A résztvevőszámban biztosan nem közelítjük meg a járvány előtti időket, de nem hiszem, hogy csalódni fogunk – vélekedett a versenyigazgató.

Tavaly a Rinya villámáradása miatt leszakadt hidak miatt a korábbi kerékpárpályát az utolsó hetekben kellett megváltoztatni – ezen módosítások közül néhányat megtartanak a szervezők. Így például Gyékényesről az első szakasz, mely korábban 75 kilométer volt és Böhönye-Segesd irányában jött be a városba, idén is Nagybajom-Kutas felé fog haladni, így 93 kilométer letekerése után érkeznek meg a versenyzők Nagyatádra. A korábbi években a kerékpárosok először végigmentek a Dózsa György utcán, és a Pizza Dolo előtt megfordulva mentek be a versenyközpontba, idén azonban rögtön bekanyarodnak az Alkotmány utcába, így a felszabadul a Dózsa György utca az atádi forgalom előtt. A három kiskör viszont továbbra is Segesd és Nagyatád között lesz kijelölve, így a verseny napján ez az útszakasz autós forgalom előtt le lesz zárva.

A kerékpárpályáról készült animáció megtekintéséhez kattintson ide!
A kerékpárpályáról készült animáció megtekintéséhez kattintson ide!

Szintén a nagyatádiak kényelmére gondoltak a szervezők a futópálya átalakításánál: korábban az Aradi utcában élőket körbefogta futópálya, idén ezt a szakaszt elviszik a Szent István park és a piac tér irányába, így az Aradi utcában élők akadálymentesen közlekedhetnek a Szabó Dezső utca irányába. Ehhez tartozik, hogy a verseny rendezősége megállapodott a város vezetőségével, hogy a verseny napján nem tartanak piacot.

A futópályáról készült animáció megtekintéséhez kattintson ide!
A futópályáról készült animáció megtekintéséhez kattintson ide!

Az új futópályát, ha a járványhelyzet is megengedi, lehetőség lesz kipróbálni Nagyatád várossá avatásának 50. évfordulóján: április 25-én ebből az alkalomból ultrafutó-bajnokságot szerveznek, melyen a maratoni táv lefutása mellett a jubileum tiszteletére 50 kilométeres távon is lehet indulni.

Sikeres pályázatot nyújtottunk be a Magyar Atlétikai Szövetség felé, úgyhogy megrendezhetjük a bajnokságot, és bízunk benne, hogy addigra a járványhelyzet is lehetővé teszi majd a versenyt. A kormány szándéka szerint legelőször a szabadtéri rendezvények kapnak majd feloldást, reméljük, hogy ez április végére már megvalósulhat – mondta dr. Herr Gyula.

Az eXtremeMan és a Nagyatád Maraton Futófesztivál versenykiírásáról részletes információt a linkekre kattintva olvashatnak.

 

Megosztás