Megszenvedte az idei terménybemutató az aszályos időt

A városi ünnepséget követően minden évben terménybemutató kiállítást szervez a nagyatádi kertbarátkör a Városi Sportcsarnokban. Nehéz dolguk volt idén a gazdáknak: szinte minden termés megsínylette a száraz nyarat.

Minden évben hagyomány, hogy az államalapítási ünnepséget követően megnyitják a Nagyatádi Kertbarátok Egyesülete által szervezett terménybemutatót a Városi Sportcsarnok aulájában. A nagyatádi gazdák itt teszik közszemlére az elmúlt hónapokban sikerrel megtermesztett zöldségeket és gyümölcsöket, idén 23-man állítottak ki. Itt kapnak helyet a különlegességek is, idén például mindenkinek szemet szúrtak Horváth Istvánné méteres kolbásztökjei, de hatalmasak voltak a paradicsomok és az őszibarackok is. A legtöbb standon különféle nyári zöldségeket, mint paprikát és paradicsomot, illetve gyümölcsöket, így barackot, szilvát, szőlőt és almát lehetett megtekinteni. Idén sajnos valamivel kevesebb volt a kiállított termény, hiszen nehéz éve volt a gazdáknak.

– A kertbarátok száma szerencsére gyarapodott, csaknem 80-an vagyunk. Idén sajnos rendhagyóan száraz volt az időjárás, nagyon kellett volna a csapadék – magyarázta Horváth László, az egyesület elnöke. – Nagyon sokat kellett öntözni, csak így lehetett szép termést produkálni. Ezekből állítottuk össze a kiállítást is.

Mint minden évben, idén is a terménybemutató kiállítás megnyitóját követően kihirdették a Nagyatádi Városszépítő Egyesület által meghirdetett Virágos város verseny győzteseit. Idén 13-man neveztek, ami az elmúlt évekhez képest valamivel kevesebb résztvevőt jelent. Éppen ezért a három kategóriában (virágos ház, virágos erkély és virágos intézmény) csak a legszebb virágos otthonokat díjazták, emellett több különdíjat is átadtak. A városszépítő egyesület idén ünnepelte az 50. évfordulóját.

Legszebb virágos kert: Bokor Jánosné, Kiszely utca

Legszebb virágos erkély: Beke Ildikó, Jókai utca

Legszebb virágos intézmény: Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ

A Virágos város verseny eredményhirdetése
A Virágos város verseny eredményhirdetése

Megosztás