Mese-mese mákos, fekete nadrágos

Mesemondó versenyt volt a Bárdos iskolában kedden. A minden évben megrendezett eseményen az alsós diákok vettek részt. Mi a harmadik-negyedik osztályosok meséit hallgattuk végig.

Mesélni kell, mesélni jó. De miért meséljünk a gyerekünknek? Elsősorban azért, mert ha mesélünk együtt vagyunk, együtt töltjük az időt. Másodsorban a mese fejleszti a gyerekek fantáziáját, képzelőerejét, hisz nem sablonokkal és előre gyártott képi elemekkel bombázza őket mint a tévé, videó vagy a mozi. Ha pedig egy-egy kedvenc történetet megtanul a gyermek akkor az egy életre vele, benne marad.

A Bárdos iskola mesemondói is ilyen szerencsés gyerekek. Mi, a közönség pedig még szerencsésebbek voltunk, hogy hallgathattuk őket. Őszintén mondom, fantasztikusak voltak. A tíz induló mind más-más történetet választott. Voltak itt rövid csattanós mesék, vicces elemekkel tarkítottak és komoly tanulsággal bírók is.

A három tagú zsűrinek nem volt könnyű a dolga. A gyerekek ugyanis kedves lényükkel sok pluszt adtak hozzá egy-egy meséhez.

A döntés azért megszületett. A negyedik osztályosok közül Kozma Zoé Jázmin vihette haza az első díjat, a harmadikosok mezőnyében pedig Orbán Emma Ágnes remekelt. Díjazott lett még Pénzes Csenge és Pünkösd Eszter, valamint Kisgyőri Tünde és Mátrai István.

A nyertesek könyvjutalomban részesültek, mindenki kapott emléklapot és egy kis gyümölcsöt, cukorkát.

Szép délután volt ez, úgy is írhatnám „mesés”. Az biztos, hogy annak a gyermeknek aki mesét hallgatva nő fel, saját elméje lesz a varázspálcája.

 

 

Megosztás