MOL-kút: nincs gázolaj, OMV: másfél óráig nem volt benzin

Az üzemanyag-ellátás egyre inkább akadozik Nagyatádon is, közben a Shell 25 ezer forintban maximálta az egyszerre tankolható mennyiséget, a katasztrófavédelem pedig az otthoni tárolás szabályaira figyelmeztet.

Olvasóink jelezték, hogy a nagyatádi OMV-kúton kb. délután fél 2 és 3 óra között nem lehetett tankolni, elfogyott az üzemanyag, viszont most ismét van. Ugyancsak olvasónik küldtek fotót, amelyen az látszik, hogy a nagyatádi MOL-kúton már nincs gázolaj. Kérdésünkre a töltőállomáson azt mondták, délután 4 órára hozzák nekik a dízelt, és akkor újra lehet majd tankolni.

Ma délben jelentette be a Shell, hogy szigorít: egyszerre maximum 25 ezer forintért tankolhatunk a társaság 106 hazai kútján. A Mol a múlt héten jelentett be korlátozást, náluk a kisnyomású kútoszlopokon 100 literben maximalizálták a tankolást.

Hosszabb-rövidebb sorokban állnak az autók a töltőállomásokon, és egyre többen próbálnak minél több üzemanyagot raktározni. Ennek azonban vannak biztonsági szabályai, amiket mindenképpen be kellene tartani – hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelem. Hogy milyen edénybe, mennyit tankolhatunk, hogyan szállíthatjuk és tárolhatjuk, itt elolvashatja. 

Műanyag kannába tankolnak a nagyatádi MOL-kúton
Műanyag kannába tankolnak a nagyatádi MOL-kúton

Társasházi lakásban maximum 10 liter benzint lehet raktározni emiatt, és legfeljebb 30 liter „mérsékelten tűzveszélyes” gázolajat. Családi házban legfeljebb 20 liter benzin tárolható a szabályok szerint, maximum 20 literes kannákban, és összesen legfeljebb 60 liter gázolaj. Érdekes még gyakorlati szempontból a gépkocsitároló, ahol legfeljebb 5 litert lehet raktározni, a fűnyírók és egyéb motoros eszközök használatához is.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás