Nagy fogás! 275 kiló hal akadt horogra

A nagyatádi Jóléti-tavon rendezett évadnyitó versenyen 33 horgász vett részt, többen vidékről is érkeztek. A győztesnek több mint 42 kiló hal akadt a horgára.

Reggel 9 órakor dobták be a vízbe először a csalit az évad első nagyatádi horgászversenyén. A megmérettetésen számos, más településről érkezett versenyző is részt vett: a 33 indulóból csak öten voltak nagyatádiak. Érkeztek horgászok Kanizsáról, Pécsről és Kaposvárról is.

A résztvevőket a szervezők a tóparton három szektorba sorsolták ki: ezek a területek nagyban különböztek a kifogható hal mennyiségében, elsősorban a víz mélységétől függően – ezt a körülményt a díjazásnál is figyelembe vették.

Délután 2-ig volt lehetőségük a horgászoknak minél több „békés” halat kifogni, ugyanis a ragadozó fajtákat nem vették volna figyelmbe a mérés során. Erre nem is volt példa a tegnapi napon, főként kárászok, keszegek és, persze, pontyok kerültek a hálóba. Összesen 275,5 kiló halat fogtak az 5 órás versenyen.

A győztes versenyzőnek több mint tíz alkalommal sikerült partra húzni a fogást: összesen több mint 42 kiló hal akadt a horgára. A verseny szervezői elégedettek voltak a horgászok teljesítményével. Radics Antal, a helyi horgászegyesület elnöke szerint kiváló a tóban lévő halálllomány.

Hála istennek rengeteg hal van most, tavaly 95 mázsát bele tudtunk rakni, ebből 5 mázsa extra ponty volt, 7 kiló feletti – mondta az elnök.

A verseny helyezettjei:

I. hely Virgoncz Zoltán 42934g

II. hely Schreiner Gábor 16230g

III. hely Domonkos Tivadar 5885g

IV. hely Kómár György 12990g

V. hely Magyar Gáspár 12350g

VI. hely Benke Levente 5050g

Legközelebb májusban lesz a tavon megmérettetés: akkor tartja az egyesület az éves háziversenyét.

Megosztás