Nagyatád a pécsi egyetem kampányvideójában

Nemcsak a nagyatádi csónakázótó és a szoborpark, hanem Ludas Blanka
másodéves pécsi jogászhallgató is szerepel a Pécsi Tudományegyetem településeken átívelő kampányvideójában.

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar médiacsoportja, a Media Iuris, a 2020-as felsőoktatási felvételi kapcsán készített egy településeken átívelő imázsvideót. A pécsi jogi kar 16 hallgatója látható a felvételeken, akik mind egy-egy települést képviselve érkeznek meg az egyetemvárosba, ami őket már összeköti.

A szemfülesebb nézők néhány jelenet erejéig láthatják a nagyatádi csónakázó tavat, valamint a Nagyatádi Szoborparkot, ahol a másodéves pécsi jogászhallgató, Ludas Blanka egy zöld színű fáklyával a kezében fut.

A videó – mondanivalóját tekintve – arra összpontosít, hogy a középiskolai tanulmányok végeztével számos lehetőség nyílik meg a tanulók előtt. A fiatalok kezében a választás, hogy merre induljanak tovább. Ha pedig meghozták a döntést, akkor nincs más dolguk, csak lépniük kell!

A nagyatádi Ludas Blanka a videó egyik főszereplője.

Nagyatád az otthonom. A csónakázótó pedig különösen a szívemhez nőtt gyerekkorom óta. Amikor a Nagyatádi Bárdos Lajos Sport Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában végeztem az általános iskolai tanulmányaimmal, utána már Pécsett tanultam tovább a Miroslav Krleža Horvát Gimnáziumban. Ezt követően pedig számomra nem volt kérdés, hogy a pécsi jogi kart válasszam, hiszen nagyon szerettem a humán tárgyakat. Már Pécs is az otthonom lett. Ettől függetlenül minden héten hazalátogatok Nagyatádra, a szülővárosomba, ahol a barátaim és a családom vár, valamint az itteni helyek, melyekhez gyerekkorom legkedvesebb emlékei kötnek – nyilatkozta Ludas Blanka.

És, íme, a videó:

 

 

Megosztás