Nagyatád flórája és faunája fotókon

A Nagyatádi Fotókör ismét egy kiállítással örvendeztette meg a város lakóit. A tárlaton 9 tag több mint 40 képét tekinthetik meg az érdeklődők.

A Nagyatádi Fotókör – a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének helyi tagszervezete – harmadik csoportos kiállítását nyitotta meg a Nagyatádi Turisztikai Központban tegnap. A tárlaton természetképek, természetes képek kerültek ki a falra, amik a Rinyamente területén készültek. Szűkebb értelemben vett gyönyörű környékünk Flóráját és Faunáját mutatják be. 

Augusztus a „fotográfia hónapja”. Így a kiállítás megnyitó apropóján a fotósok megemlékeztek a közelgő Fotográfia Világnapjáról (augusztus 19.), és a Magyar Fotográfia Napjáról (augusztus 29.) is. Kóczián Zoltán Gergely – a Nagyatádi Fotókör alapító tagja – szubjektív módon idézte meg beszédében a 180 évvel ezelőtt megszületett fotográfia feltalálóit, néhány jelesebb alakját. Az esemény végén a Nagyatádi Fotókör legfrissebb eredményeit hirdették ki:

Varga Viktória Rebeka – a Mecseki Fotóklub által szervezett 3rd Sopianae Int’l Photo Salon – 2019 elnevezésű, nemzetközi (FIAP) pályázaton Fel! című képével képelfogadást szerzett. A MAFOSZ DIASZALON 2019 elnevezésű országos pályázaton, a Nagyatádi Fotókör kollekciója a 32. helyen végzett. Idén három nagyatádi alkotó képe is bekerült az országos tárlatra: Sárdi Péter: Ősz; Pap Richárd: Trigonum. ; Gerlecz László: Spóraturbulencia. A Magyar Fotográfia Napjának központi rendezvénye 2019. augusztus 24-én, Veszprémben lesz. Itt három nagyatádi kiállító képét is bemutatják.

A nagyatádi tárlat alkalmat teremtett arra is, hogy a környékbeli fényképezést szerető profik és amatőrök kötetlenül beszélgessenek, találkozzanak és közösen ünnepeljék meg a 180 éves fotográfiát. Többek közt Huszár Tibor nagyatádi fényképészmester is jelen volt – akinél sok fényképész tanulta ki a szakmát.

A kiállítást augusztus hónapban tekinthetik meg az érdeklődők.

 

(Nyitókép: Györke József, képek: Gerlecz László)

Megosztás