Nagyatád továbbra is az élen! NFC-Balatoni Vasas: 1:0

Legutóbb ősszel küzdött meg egymással a Nagyatád és a Vasas csapata. Akkor az idegenben játszott mérkőzésen kikaptunk, a mai rangadó mérkőzésen viszont helyt álltak a hazaiak. Az NFC erős védelmen nem tudtak rést ütni.

Nagy reményeket fűztünk a fehér-zöld játékosokhoz, és nem is hiába. A legutóbbi lellei győzelem után ismét sikerült egy balatoni csapatot maguk alá gyűriük. Az NFC ma fogadta hazai pályán a Balatoni Vasas SE csapatát, és 1:0-ra megverte azt. 

Hozzá kell tennünk, a meccsen úgy tűnt, a nagyatádiak inkább védekező formációt vettek fel, a labda keveset tartózkodott a Vasas térfelén. A játék nagy részében a hazaiak próbálták elűzni a labdát a kapujuktól, többször sokan maradtak hátul még a támadásra megnyíló helyzeteknél is. Vörös Ákos kapusra nem lehetett panasz, nem egyszer mentette ki a labdát forró helyzetekből. A győztes gólt az első félidő 14. percénél szerezte a csapat: Richter Péter hoza előre a labdát jobbról, majd középre adta be Kovács Krsztiánnak, aki pedig a hálóba talált be vele. 

Innentől fogva a hazaiaknak csak néhány alkalommal sikerült éles helyzetet kialakítani, a folytatásban jórészt védekező játékot folytattak.  A 27. percben Dekanics Márknak sikerült kis híján egy fejessel gólt szereznie, illetve Kollár Dominik is több alkalommal előreküzdötte a labdát, de a tövábbiakban már nem született gól. A Vasasnak volt több agresszív támadási kísérlete, azonban az NFC hatékonyan védekezett. 

A második félidőben mindkét csapat cserékkel próbálta felrissíteni a játék vérkeringését: a nagyatádi edző Csikós Ádámot, Kolumbán Kristófot és Knippl Zoltán állította pályára, míg a Vasasnál Horváth György, Benke Ákost és Effoua Ahanda Christian Hevre lépett a gyepre. A cserék nem módosítottak a végeredményen. 

A mai győzelemmel már kis túlzással élve biztosnak érezheti a hazai csapat az aranyérmet, hiszen a hátralevő 8 mérkőzésen csak olyanokkal játszanak, akik kevésbé erős ellenfeleknek bizonyulnak. 

Az indulókép illusztráció!

Megosztás