Nagyatádi siker az eXtremMan Kaposvár 113 triatlonversenyén!

Csaknem 10 perces előnnyel nyerte meg a felnőtt 2-es kategóriát a hétvégén a nagyatádi Janota Zoltán az eXtremeMan Kaposvár 113 triatlonversenyen.

Nevéhez méltóan, idén is nehéz pálya várta a féltávú ironman indulóit. A nyárhoz szokatlanul hűvös, 21 fokos Deseda tóban az 1900 méter úszás leküzdésével kezdett a csaknem 300 egyéni induló. A Somogyi-dombság közt 90 km kerékpározás következett a szeles időben, ami eléggé megrostálta a mezőny.
A nagyatádi Janota Zoltán az úszáson szerzett 2 perces hátrányát alig 20 km alatt ledolgozta, és az abszolút 2. helyre jött fel a kaposvári Szilágyi Tamás mögé. Pozícióját a 20 km-es futáson is megtartotta, és a felnőtt 2-es kategóriát csaknem 10 perces előnnyel nyerte!
Így értékelte teljesítményét:
„28 év triatlonos múlt után is van mit tanulnom. Ez mindig nyugalomra, körültekintésre és alázatra int. Ez a jó ebben a sportban. A verseny igazi kemény erőpróba volt, nekem most főleg mentálisan. Az elejétől a végéig fájt, annak ellenére, hogy magamhoz képest jót mentem. Édesanyám és a csapatom bátorítása nélkül még nehezebb lett volna. A júliusi hosszútávú ob-ig van idő, szépen lehet még csiszolgatni.

Janota Zoltán
Janota Zoltán

Megosztás