Nagyatádon 180 végzős várja a szalagtűzést

A középiskolai diákévek hagyományosan egyik legszebb eseménye a szalagavató. Az idei végzősöknek valószínűleg ebben már nem lesz részük. Egyelőre azt sem tudják, a szalagot legalább kitűzik-e rájuk.

Az Ady négy osztályában mintegy száz végzős idén hiába várta, hogy estélyibe, öltönybe, ünneplőbe öltözve eljárhassa a bál nyitó táncát, az édesapjával vagy az édesanyjával a szülőtáncot, és elkészülhessenek a családi fotók. Információink szerint a gimnáziumban azt tervezik, hogy a járványügyi előírások figyelembe vételével, két napra elosztva, osztálykeretek között megtartják majd legalább a szalagtűzést. Március első két hetében gondolkodnak, persze, ehhez meg kell várniuk, milyen döntéseket hoz addig a kormány.

Ugyanígy jártak a szakközépiskola ballagás előtt álló öt nappalis és két estis osztályának diákjai is, ők mintegy 80-an vannak. Egyelőre nem tudják, bármilyen formában megtartható lesz-e mostanában ez a hagyomány: ott is felmerült az osztályonkénti szalagtűzés lehetősége, ahogy a ballagással összevonté is. Többen azt mondták, a virtuális, internetes szalagavatónak nem látják értelmét, mert éppen az ünnepi alkalom lényege veszne el úgy. A szakközépiskolában egyébként február utolsó péntekén szokták tartani a szalagavatót, és akkor készültek a fényképek is a tablókhoz. Ebben az intézményben is minden attól függ, a korlátozások mit engednek majd meg.

Megosztás