Nagyatádon a régió regösei

A régió legjobb szavalói keltették életre a legszebb verseket a hétvégén. A Regősök húrján versenyt már 7. éve rendezik meg az Árpád iskola tanárai. Idén nagyatádi tanuló is továbbjutott a budapesti fordulóba.

Az Árpád iskola igazgatója, Ujvári Tomor köszöntőjében elmondta, különösen büszkék a programra, hiszen az elmúlt években mintegy 100 tehetséges fiatal mutatkozhatott be a versenynek köszönhetően.

– Idén 7. alkalommal kerül megrendezésre itt, Nagyatádon az Árpád iskolában a Regösök húrján regionális vers- és prózamondó verseny. Ez a dél-dunántúli régió településeit fedi le. Ide egyrészt delegálás útján lehet bejutni, tehetséges tanulókat várunk és fogadunk szívesen. Illetve a különböző versenyek, megyei, járási, városkörnyéki versenyek továbbjutóit hívjuk ide. Meg is látogatjuk ezeket a versenyeket, és ott toborozzuk a résztvevőket. – mondta el az Atádhírnek a verseny helyi főszervezője, Vojkovics Gyuláné.

Számos induló érkezett Baranyából és Tolnából is
Számos induló érkezett Baranyából és Tolnából is

A Magyar Versmondók Egyesülete decemberben rendezi majd meg az országos fordulót. Ide jutott tovább a nagyatádi Kárpáti Péter is. A budapesti rendezvény azonban már nem verseny, hanem gálaműsor lesz, ahol már csak minősítéseket adnak át az ország legjobb versmondóinak.

Kilenc fiatal jutott tovább a decemberi országos gálára, amit Budapesten rendeznek meg.

1. kategória (7-8. osztályosok)

I. helyezett Kárpáti Péter, 7. osztály (Ady Endre gimnázium, felkészítő nevelő: Diczku Dénesné)
I. helyezett Beke Marcell, 8. osztály (Marcali Mikszáth Utcai Általános Iskola, felkészítő nevelő: Stamler Edit)

II. helyezett Békefi Benjámin, 8. osztály (Kaposvár, Berzsenyi Dániel általános iskola, felkészítő nevelő: Bence Éva)

III. helyezett Orsós Noémi, 8. osztály (Marcali Mikszáth Utcai Általános Iskola, felkészítő nevelő: Fülöp Andrea)
III. helyezett Bogdán Helga, 7. osztály (Somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskola és AMI, felkészítő nevelő: Bögös Lászlóné)

2. kategória (5-6. osztályosok)

I. helyezett Bogdán László, 6. osztály (Háromfai Móricz Zsigmond Általános Iskola, felkészítő nevelő: Balatincz Gyöngyi)

II. helyezett Szabó Anna, 6. osztály (Kaposvár, Toldi lakótelepi tagiskola, felkészítő nevelő: Horváth Ilona)

III. helyezett Rapkai Réka, 6. osztály (Barcs, Arany János Általános Iskola, felkészítő nevelő: Dr. Tóth-Szabóné Vangyia Mónika)

Nagyatád város különdíjában részesült: Maczinkó Gyöngyvirág, 7. osztály (Nagyatád, Árpád Fejedelem általános iskola, felkészítő nevelő: Vojkovics Gyuláné)

Fotók: Herr Dávid

Megosztás