Nagyatádon is lesz oltási hét

Bár finoman szólva sem verték nagy dobra. Egy-egy háziorvosnál 15-20-an érdeklődtek eddig. Ők azt mondják, elkésett az akció. Átlagosan heti 10 Covid-fertőzött azonosításáról számoltak be.

Az „oltási hét Nagyatád” keresésre a harmadik találat a megyei kormányhivatal oldala, ahonnan letölthetők egy táblázatban a nagyatádi helyszínek és időpontok. Eszerint Nagyatádon minden nap 7 és 19 óra között két helyszínen lehet vakcinához jutni: a kórház Foglalkozás egészségügyi szakrendelőjében és a Pszichiátriai Rehabilitációján. Ennek nem találtuk nyomát sem a kórház weblapján, sem a közösségi oldalán.

A kormány november elején jelentette be, hogy oltási akcióhetet indít, ennek során megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az  oltatlanokat és azokat is, akik a második vagy harmadik oltásukat vennék fel. Bár hónapok óta nyilvánvalóan nem az oltási kapacitás szűkössége vagy a regisztráció nehézsége okozza, hogy nagyon kevesen veszik fel a vakcinát.

Az általunk megkérdezett nagyatádi háziorvosok eltérően nyilatkoztak az akcióról. Egyikük azt mondta, tegnapig semmit sem tudtak mondani az érdeklődőknek, csak akkor kaptak egy tájékoztató levelet. Más csak arra emlékezett, hogy a jövő héten a kórházba mehetnek a jelentkezők. Egyébként átlagosan 15-20 érdeklődőről számoltak be.

Azt viszont egyöntetűen megerősítették, hogy egyre több Covid-pozitív esettel találkoznak, egyenként legalább tízet említettek egy hét alatt. Hozzátették: az egyéb megfázásos tünetekkel érkezők még többen vannak, nehéz is megkülönböztetni a két betegséget, ezért is mind több a tesztelés. A háziorvosok tapasztalatai szerint az oltás iránt érdeklődők zöme a 3. vakcináját szeretné megkapni, nem az elsőt.

Oltópont a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban Zalaegerszegen. Fotó: MTI
Oltópont a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban Zalaegerszegen. Fotó: MTI

 

Megosztás