Negatív lett a Nagyatádi Kórház betegeinek tesztje

A kórház geriátriai osztályán egy idős hölgy COVID-tesztje lett pozitív a múlt héten, ezért megszűrték az összes többi beteget és a dolgozókat is. Utóbbiak azóta is karanténban vannak.

A koronavírusos néninek egyébként nem is voltak tünetei, egészen más betegséggel kezelték az intézményben. Ám mivel idősotthonban lakik, a hazaengedése előtt kötelezően elvégezték a koronavírus-szűrését, így derült ki, hogy a szervezetében megjelent a fertőzés. Őt akkor a térség elsődleges ellátóközpontjába, a szekszárdi kórházba szállították. Az osztályon pedig mindenkin elvégezték a szűrést.

Mindegyik betegünk tesztje negatív lett, tehát szerencsére ismét nincs fertőzött a Nagyatádi Kórházban – válaszolta kérdésünkre dr. Pósa István főigazgató. – A munkatársaink eredményét még várjuk, ők házi karanténban vannak még. Az osztályt azóta zárva tartjuk, ha új geriátriai beteg érkezik, akkor őt a hagyományos belgyógyászati osztályon kezeljük. Ezzel is igyekszünk megelőzni a COVID-19-vírus bejutását intézményünkbe.

 

A legfrissebb adatok szerint elhunyt 13 beteg, és 702 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Hozzá kell tenni: csak alig több mint 7 ezer tesztet végeztek aznap. A valós adatokat sokkal inkább megközelítő járványhelyzetről itt írtunk. Jelenleg 693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 44-en vannak lélegeztetőgépen.

Somogyban egy nap alatt 38 fertőzöttet azonosítottak, így már 420-ra nőtt a számuk. Az előző héthez képest 57%-kal nőtt a megyében az igazolt COVID-osok száma.

 

Megosztás