Nem lesz fehér karácsonyunk, sőt!

A heti előrejelzés szerint szentestén tavasziasra fordul az idő. Meglehetősen változékonyan alakul az időjárás, végre valamennyi napsütésre is számíthatunk, de nem sokra.

A heti előrejelzéssel jelentkezünk, melyet Varjas Kornél, a Metnet adminisztrátora írt az Atádhírnek:

Az ünnepi héten egyre változékonyabbra fordul időjárásunk: eleinte tavaszias melegre, majd ismét téli hőmérsékletekre számíthatunk.

Kedden délelőtt még borongós lesz az idő, majd délután kissé vékonyodhat már a felhőzet. Szerdán pedig hosszú idő után, ha rövid időszakokra is, de kisüthet a nap, ezzel együtt szokatlan felmelegedés veszi kezdetét, szenteste már szinte tavaszias lesz az idő. Csütörtökön erősen felhős lesz az ég felettünk, szűrt napsütésre azért számíthatunk, a késő délutáni óráktól kezdve aztán beborul az ég, megered az eső, sőt, kis eséllyel ugyan, de zivatar is előfordulhat. Karácsony reggel előfordulhat eső, havas eső, így ha fehér nem is, de „szürke” karácsonyunk még lehet. Majd később megszűnik a csapadék és vékonyodni kezd a felhőzet. Szombaton sok napsütésre számíthatunk, csak kevés felhő lehet az égen, ezzel együtt viszont ismét lehűlés veszi kezdetét, a vasárnap fagyokkal indulhat. A hét utolsó napján eleinte kevés lesz a felhő, majd délutántól egyre többfelé érkezik, estére beborul az ég.

Jellemző hőmérsékletek:

Kedd reggel: 3, 4fok
Kedd délután: 6, 7 fok

Szerda reggel: 1, 2 fok
Szerda délután: 12, 13 fok

Csütörtök reggel: 7, 8 fok
Csütörtök délután: 14, 15 fok

Péntek reggel: 3, 5 fok
Péntek délután: 4, 5 fok

Szombat reggel: -2, -1 fok
Szombat délután: 2, 3 fok

Vasárnap reggel: -5, -6 fok
Vasárnap délután: 2, 3 fok

Megosztás