Nem lesz szóbeli érettségi

Az idei érettségi csak írásbeliből fog állni, az előrehozott érettségizők pedig nem vizsgázhatnak – jelentették be a délelőtti kormányinfón. Szigorú egészségügyi szabályok betartásával tartják meg a májusi vizsgákat.

A csütörtök délelőtti Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tartotta kormányinfóból derült ki részletesen, mi lesz a 2020-as érettségizők sorsa. Összesen 113 ezren jelentkeztek a vizsgákra, ám a legújabb utasítás értelmében csak azok érettségizhetnek, akiknek ez a mostani továbbtanuláshoz szükséges. Vagyis az a 30 ezer diák, aki előrehozott érettségire jelentkezett, nem vehet részt a tavaszi vizsgákon. Így összesen 83 ezer diák folytathatja a felkészülést.

A kormányinfón megerősítették, hogy kizárólag írásbeli érettségi lesz idén, leszámítva azt a 3187 esetet, ahol írásbelire nem volt lehetőség. Május 4-től kezdődik meg a két hetes vizsgaidőszak szigorú egészségügyi szabályozás kereteiben. Például az érettségik írásakor egy tanteremben nem tartózkodhat 10 diáknál több, és csakis másfél méteres távolság betartásával.

 

Csak írásbeli érettségi lesz idén
Csak írásbeli érettségi lesz idén

Fotó: Röhrig Dániel

Megosztás