NFC – Balatonlelle: az utolsó percben csúszott ki a kezünkből a győzelem

A hosszabbításban egy védelmi kihagyást követően egyenlített az ellenfél, így végül döntetlennel zárult a tegnapi rangadó. Az NFC továbbra is vezet a tabellán fej-fej mellett a Balatonlellével.

Izgalmas mérkőzésnek lehettek szemtanúi tegnap délután a nagyatádiak a Mudin Imre Sportcentrum füves pályáján: a Nagyatádi Futball Club legnagyobb riválisát, a Balatonlelle csapatát fogadta a megye I-es bajnokság tavaszi évadának első hazai meccsén. Tegnap reggel az NFC és a Lelle még fej-fej mellett állt a tabella tetején 30 ponttal, a nagyobb gólaránynak köszönhetően csapatunk volt az első helyen. Éppen ezért a mérkőzés tétje volt, hogy sikerül-e pontszámban is elugrani az ellenféltől.

Sokáig úgy tűnt, hogy atádi győzelemmel zárul a találkozó. A 29. percben csapatunk Nikolic Vukan jóvoltából megszerezte a vezetést, és a félidő végéig tartotta is az előnyét. Bár a Lelle egyenlített a 60. percben, nem sokkal később Dekanics Márk góljával ismét vezetett a haza csapat. Már a 90. percen is túl volt a mérkőzés, ám a játékvezető még bő 5 percig nem fújta le a játékot. Az utolsó pillanatban megtörtént a balszerencse: a 94. percben egyenlített a Balatonlelle, rögtön utána le is fújták a meccset.

Egy megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből, egy védelmi kihagyás miatt egyenlített az ellenfél  – mondta az NFC vezetőedzője, Papp Zoltán. – Végig jobban játszottunk, több gólhelyzetünk is volt, sajnálom az elvesztett két pontot. Még 10 mérkőzés van vissza a bajnokságból, jól kell teljesítenünk ezeken. Különösen a Nagybajom és a Kadarkút lesz még kemény ellenfél.

Az NFC csapatkapitánya is úgy véli, az atádiak voltak fölényben a meccsen, ezért is volt különösen keserű pirula a befejezés.

Rangadóhoz méltó mérkőzés volt, kezünkben tartottuk a mérkőzés menetét, vezetni is tudtunk. Az utolsó pillanatban csúszott ki a győzelem a kezünkből – mondta a csapatkapitány, Dekanics Márk.

Bár csapatunk továbbra is vezeti a tabellát a tegnapi találkozó után , pontszámban nem sikerült elszakadnia a Balatonlellétől: 31-31 ponttal állnak az első és a második helyen, sőt, szorosan a nyomukban, 30 pontre feljött a Kadarkút is. Az NFC a következő meccsét a Juta ellen vívja idegenben március 20-án. Legközelebb április másodikán játszanak ismét hazai pályán a fiúk, és ismét komoly tétmeccs lesz a Kadarkút csapata ellen.

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás