Nyílt nap az Ady gimnáziumban

A vártnál is több érdeklődőt vonzott az Ady gimnázium nyílt napja. A környékbeli általános iskolák végzős diákjai az elmúlt két hét során már részt vehettek egy iskolabejáráson, ismerkedhettek a képzésekkel.

Hat és négy évfolyamos gimnáziumi osztály, gépész, informatikai, egészségügyi, turisztikai és pedagógiai képzés. Mindez egy iskolán belül. Az Ady gimnázium változatos továbbtanulási lehetőségeit mutatta be az érdeklődő diákoknak és szüleiknek a szombati nyíltnap során. Az iskola igazgatóhelyettese, Horváth Attila egy általános képzésismertető után körbevezette a látogatókat az iskola épületében.

 

Az igazgatóhelyettes kíséretével még a táncterembe - vagy ahogy mindenki hívja, a tükörterembe - is ellátogathattak a vendégek
Az igazgatóhelyettes kíséretével még a táncterembe
– vagy ahogy mindenki hívja, a tükörterembe –
is ellátogathattak a vendégek

 

Amilyen feltételeket tudunk biztosítani, az tényleg kiemelkedő. Hiszen lehet látni, hogy a 2008-ban felújított épületünk valóban egy 21. századi középiskola képét adja. Ehhez még piacképes szakmákat is kínálunk. A gimnáziumi képzéseinkből nagyon sokan jutnak a felsőoktatási intézményeinkbe. Arról nem beszélve, hogy a diákjaink milyen körülmények közt tanulnak, milyen diákélet van.”– mondta az igazgatóhelyettes.

A legtöbben a gimnáziumi képzés iránt érdeklődtek, leginkább azért, mert sok lehetőséget nyújt a felsőoktatásban való továbbtanuláshoz. Az emelt óraszámú nyelvoktatás szintén vonzóvá teszi ezt a képzéstípust.

Továbbra is népszerűek a szakirányú képzések. A már hagyományosnak mondható gépész- és informatika osztály iránt a korábbi éveknek megfelelően most is szép számmal érdeklődtek. Újraindul továbbá a turizmusképzés is: korábban is sikeres és közkedvelt volt, néhány év szünet után most ismét meghirdették a tagozatot.

 

Ismét elindul a turizmus képzés
Ismét elindul a turizmus képzés

 

A látogatók standoknál ismerkedhettek a jelenlegi diákokkal és tanárokkal is. Ők garantálták a hasznos információkat: a képzéseken kívül a sportolási lehetőségekről, a programokról és a diákigazgatóválasztásról is.

 

 

További képekért kattintson a Kapcsolódó anyagok cím alatt található Ady nyílt nap fülre!

Megosztás