Okosan tegyünk újévi fogadalmat!

Gyakran teszünk fogadalmakat szilveszterkor, de általában pár nap, és meggondoljuk magunkat. Óvatosan tehát az elhamarkodott fogadalmakkal! Sok csalódástól megkímélhetjük magunkat.

A tények azt mutatják, hogy a szilveszteri ígéretek csaknem 80 százalékát megszegjük. Mindez viszonylag hamar, 1-2 hónap alatt megtörténik. Sajnos, ennek a hirtelen fellángolás az oka, ami mögött nincs terv és komoly szándék.

De vajon mit szoktunk megfogadni újévkor?

Általában az életmódbeli változások szerepelnek a legfontosabb célok között. Az emberek fele a rendszeres sportolást, 15 százalékuk az egészséges táplálkozást, 7 százalékuk pedig a káros szenvedélyek elhagyását fogadja meg. 

Mire figyeljünk, ha ezeket tényleg be akarjuk tartani? 

Nem kell lenézni az újévi fogadkozást, még akkor sem, ha pár pohár bor után történnek meg. Az önmagában becsületre méltó, hogy a változtatásra már van vágyunk, tehát felismertük a gyengeségeinket.

Íme, néhány jó tanács, ami segíthet a céljaid elérésében

• Egy mondatban foglald össze a célod, és a gyengébb pillanataidban mondd el úrja magadnak, hogy miért akarsz változtatni.
• Mindig maradj pozitív!
• Nyugodtan dicsérd meg magad, és dicsekedj el másoknak is a sikereiddel.
• Kerüld el azokat az embereket és helyzeteket, akik és amelyek visszatartanak céljaid elérésében!
• A fokozatosság elve fontos. Mindig egy kis lépéssel kerülj közelebb a célodhoz!

+1 ötlet

Biztos akadnak a környezetben olyanok, akik hasonló dolgokon szeretnének változtatni. Keresd meg őket, és tölts velük időt, ösztönözzétek egymást.

Sok sikert! Fogadalmakra fel!

Megosztás