Ormai István: az óvoda előtti parkolót építsék meg rendesen!

Addig nem fizetjük ki a munkát, amíg a félbemaradt parkolót tisztességesen meg nem csinálják – jelentette ki a polgármester a képviselő-testület legutóbbi ülésen.

Az Atádhíren január elején írtunk róla, hogy olvasóink jelezték: tele van kátyúkkal a nemrég aszfaltozott parkoló. A kivitelező akkor azzal nyugtatta a kedélyeket, hogy csak ideiglenes ez az állapot, az időjárástól függően legkésőbb tavasszal befejezik a munkát. Az óvoda előtti parkolót azért építik újjá, mert a közelében épülő áruház a saját területén nem tud az előírások szerinti gépkocsi pihenőhelyet biztosítani, így váltja ki ezt a kötelezettségét.

A testületi ülésen képviselői kérdésre merült fel a téma. Az EcoFamily március közepére tervezi az áruháza nyitását, ami örvendetes, hiszen bővül a szolgáltatások köre Nagyatádon. Ráadásul növekszik a város építmény- és iparűzési adóbevétele, és a bővül a foglalkoztatottak köre is.

Ennek a beruházásnak egy előremutató része az óvoda előtti parkoló felújítása – részletezte a helyzetet Ormai István. – Csakhogy a kivitelező olyankor áll neki a munkának, amikor nem kellett volna az erős fagy miatt, ezt jeleztük is neki, de máshogy döntött. Az aszfaltozás után személyesen is megnéztem a helyszínt, majd közöltem a kivitelezővel, hogy ez így elfogadhatatlan, csinálják meg tisztességesen.

A polgármester a nyomaték kedvéért hozzátette: addig nem fizetik ki a munkát, és nem járulnak hozzá a parkolószám igazolásához. Ez azt jelenti, hogy az áruház addig nem kaphatja meg a használatbavételi egedélyt.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás